BIST 10.744
DOLAR 32,20
EURO 35,00
ALTIN 2.504,14
HABER /  EKONOMİ

Bir zamanlar Türkiye'yi küçümsüyorlardı

Denizbank ve Finansbank'ı satın alan dünya bankacılık devleri şimdi can çekişiyor... Küçük dedikleri Türk bankaları ise onları çoktan solladı.

Abone ol

Dexia ve NBG...

Birkaç yıl önce ilki Denizbank'ı diğeri de Finansbank'ı satın aldığında "Avrupa devleri küçük Türk banklarını aldı" diye manşetler atılmıştı. Şimdi o Türk bankaları sahiplerini solladı.

BANKA ADETA ÇÖKTÜ

Ekonomik kriz Avrupa'nın köklü Türk bankaları dimdik ayakta kaldı. Bunun en güzel göstergeis ise Denizbank ile Finansbank'ın birkaç yıl önce kendilerini satın alan dünya devleri Dexia ile NBG'den daha değerli hale gelmesi.

5 yıl önce Denizbank satışı olduğunda Fransız -Belçika ortaklığı Dexia'nın piyasa değeri 35 milyar Euro, Denizbank'ın ise 2.28 milyar Euro'ydu.

1 MİLYAR EURO FARK YEDİ

Piyasa değeri 2.1 milyar Euro'ya kadar gerileyen Dexia'nın şimdi en büyük güvencelerinden biri 2.4 milyar Euro değerindeki Denizbank. Öte yandan Finansbank'ta da manzara farklı değil. Piyasa değeri 2.1 milyar Euro'ya kadar gerileyen Yunanistan merkezli NBG'nin Finansbank'ı aldıkğında piyasa değeri 14 milyar Euro'ydu. Şuan da piyasa değeri 3 milyar Euro olan Finansbank alıcına fark attı.