BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

PKK'lıları püskürten kahraman polise ödül

Emniyet Amirliği'ne saldıran PKK'lı teröristleri püskürten kahraman polis memuru, Vali Sebahattin Öztürk tarafından ödüllendirildi

Abone ol

Erzurum'un Hınıs İlçesi'nde Emniyet Amirliği ve Özel Harekat Şubesi'ne saldıran PKK'lı teröristleri püskürten kahraman polis memuru, Vali Sebahattin Öztürk tarafından ödüllendirildi.

Basın mensuplarının alınmadığı törende Emniyet Müdürlüğü'nün çeşitli kademelerinde görev yapan ve başarılı olan 3 polis memuruna da ödül verildi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN...

Hınıs'ta geçtiğimiz 7 Eylül akşamı meydana gelen olayda, Muş'un Varto ilçesinde arıcılık yapan bir kişinin kamyonetini gasp eden teröristler Hınıs'a geldi. Kamyonet kasasındaki teröristlerden 3'ü inerek, ellerindeki uzun namlulu silahlarla Emniyet Amirliğine taciz ateşi açtı. Emniyetin giriş kapısı önünde nöbet tutan polis memurunun teröristleri fark ederek ateş açması sonucu saldırganlar amacına ulaşamadı. Teröristlerle tek başına çatışmaya giren polis memuru, daha sonra yardıma gelen arkadaşlarıyla 6 teröristin eylemine karşılık vererek kaçmalarını sağladı.

BAŞBAKAN ERDOĞAN TELEFONLA ARAMIŞTI

İki teröristin yaralandığı olayda büyük bir başarı gösteren ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın telefon açarak kutladığı polis memuru için bugün Emniyet Müdürlüğünde bir tören düzenlendi. Çatışmada serçe parmadığından yaralanan ve adı güvenlik nedeniyle saklı tutulan polis memuruna Vali Sebahattin Öztürk tarafından başarı ödülü verildi. Vali Öztürk, "Emniyet teşkilatı, valilik ve kurumlarımız bir araya gelerek arkadaşlardımızı çeşitli hediyeler vererek ödüllendirmeyi uygun gördük" dedi.