BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Arda Turan'dan o fanatiklere cevap

A Milli Takım ve Atletico Madrid'in yıldızı Arda Turan, eleştirilere cevap verdi.

Abone ol

Açıklamalarıyla bazı Galatasaray taraftarının şimşeklerini üzerine çeken Arda Turan, sözlerinin arkasında durdu. "Biraz üslup sert olmuş olabilir" diyen futbolcu, Galatasaraylılığını masaya yatıran bazı fanatiklere de "Hiçbir şey Galatasaray sevgimi silemez" diye cevap verdi.

Arda Turan'ın, Futbol Federasyonu'nun Tam Saha Dergisi'ne verdiği röportaj sarı-kırmızılı taraftarların tepkisi çekmişti. Yıldız oyuncu Sabah gazetesi spor yazarı Levent Tüzemen'in sorularına cevap verdi.

Arda Turan ne demişti?
Arda Turan geçen sezon kendisini ıslıklayan sarı kırmızılı taraftara patladı. Yabancı futbolculara gösterilen ilgiye isyan etti. TIKLAYIN

SORUNLARI SÖYLÜYORUM

Söylediklerinden pişmanlık duymadığını belirten oyuncu, "Keşke yapmasaydım dediğin var mı?" sorusuna karşı şu açıklamayı yaptı: "Sürecin de arkasındayım; söylediklerimin de... Yabancılarla ilgili olanlar da dahil buna... Aynı işi yaptığın adam para alıyor, sen aylarca sıkıntı çekiyorsan, vicdani bir rahatsızlık olması gerekir. Ben sadece sorunları söylüyorum. Bunun Galatasaray sevgisiyle, taraftarıyla alakası yok. Kimseye saygısızlık yapmıyorum. Kötü bir şey söylemedim ki."

Ben sadece sorunları söylüyorum. Bunun Galatasaray sevgisiyle, taraftarıyla alakası yo

NANKÖR DEĞİLİM

"Milli maça geleceklerin çoğu TT Arena sebebiyle Galatasaraylı olacak. Bir tepki endişen var mı?" sorusuna böyle yanıt verdi:

"Galatasaray taraftarını çok seviyorum. Onlar bana tepki gösterse de, göstermese de, ben Galatasaraylıyım. Islıklandığım zaman da canları sağ olsun demiştim. Şimdi Aslantepe'de yine ıslıklarlarsa yine canları sağ olsun derim. Ben nankör değilim. Bugün Arda Turan olduysam, Galatasaray taraftarı ve camiası sayesinde oldum. Galatasaray'la taraftarlık bağım arasına kimse giremez. 23 Aralık'ta İspanya'da tatil başlayacak. İzinde İstanbul'a geleceğim. Galatasaray'ın maçında Aslantepe'deyim. Taraftar olarak izlerim. Her maçı taraftar olarak izliyorum zaten. Hiçbir şey benim Galatasaraylılığımı silemez. Galatasaray'a olan bağlılığımı, Galatasaray sevgimi kimseyle tartışmam. Benim babam, annem, kardeşim hala maça gidiyorlar."

KOMPLEKSİM YOK

Almanya maçında ilk kez Mesut Özil ile karşı karşıya gelecek Arda Turan, kıyaslamalara karşı çıkıyor:

"Mesut çok önemli, çok büyük bir futbolcu. Ama bu maç Türkiye-Almanya maçı, Arda-Mesut maçı değil. O çok büyük futbolcu ve saygıyı hak ediyor. Benim Mesut'la bireysel bir rekabetim yok. Bu konuda bir kompleksim de yok. O, Real Madrid'de oynuyor, bir yıldız. Ben de Atletico Madrid'deyim. Takımımın neye ihtiyacı varsa, orada oynarım. Gerekirse sağ bek de, sol bek de oynarım. Madrid'de hiç görüşmedik ama birbirimize selam gönderiyoruz; Hamit Altıntop ile, Nuri Şahin ile... Zaten Madrid'de hiç yalnızlık çekmiyorum."