BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

'Bu milleti biz uyandıracağız'

MHP 'li Koray Aydın, Bahçeli'yi kızdıracak açıklamalarda bulundu

Abone ol

İNTERNETHABER-Nesrin YILMAZ/ Manisa'da oldukça kalabalık bir grup tarafından davul ve zurnayla karşılanan Koray Aydın Manisa'dan umutlu.

Çok sayıda aracın katıldığı konvoyla şehre giren Aydın'a ilgi büyüktü.

MHP Manisa Merkez İlçe Başkanlığı'a gelişinde mehter takımı tarafından karşılanan Koray Aydın, il binasında partililerle bir süre sohbet etti. Ülkücü hareketin ateşini yeniden yakacaklarını, küllerinden doğacaklarını anlattığı konuşmasında tüm delegelerden destek istedi.

MHP'nin şu anki gidişata dur diyemediğini, kongreden zaferle çıkması halinde güçlü bir şekilde yola devam edeceklerini ve AKP'nin sindirdiği, uyuttuğu bir toplumu uyandırarak ayağa kaldıracaklarını söyledi.

BİR SEÇİM HAVASI VAR

Halkın AKP iktidarından bıktığını, ondan kurtulmak istediğini ama bir alternatif göremediğini belirten Koray Aydın, "Kongremize ilgi büyük, halkımız artık kendini AKP'den kurtaracak bir oluşum bekliyor, işte ben bunun için genel başkan adaylığımı ilan ettim" dedi.

AKP TÜRK KİMLİĞİNİ YOK ETMEK İSTİYOR

Bizim bu yola çıkmamızın en büyük sebeplerinden biri AKP'nin yapmaya çalıştığı sözde sivil anayasadır diyen Koray Aydın, bu anayasanın bir sivil anayasa olmadığını, AKP'nin bu anayasa ile Türk kimliğini yok etmeye çalıştığını, bir alt kimlik haline getirmeye çalıştıklarını ama amaçlarına ulaşamayacaklarını söyledi. AKP'yi bu konu üzerinden sert şekilde eleştiren Koray Aydın salondaki büyük kalabalığa seslendi:

"Yarın bunlar çıkıp bu ülkenin adının Türkiye olmasına da gerek yok" derlese ne yapacağız? Türk milletinin varlığına kasteden bu harekete kayıtsız kalmayacağız"

AKP'nin sinsi bir planla, bir kurguyla yoluna devam ettiğini, halkı uyutarak, susturarak amacına ulaşmaya çalıştığını ama bunun fazla sürmeyeceğini halkı uyandırmaya geldiklerini söyledi:

"Meydanlara ineceğiz, halkın ayağına gideceğiz, onların sevincini de üzüntüsünü de paylaşacağız, ancak halkıyla bütünleşmiş, ona kucak açmış bir MHP olarak şu anki durumu değiştirebiliriz, bu temel projeyi ve ne ile karşı karşıya olduğunu ancak halkın ayağına giderek anlatabiliriz. Halkı yanımıza alırsak, onunla kucaklaşırsak başarabiliriz, bu bir zarurettir."

SALI'DAN SALI'YA DEMEÇ VEREN BİR MHP

Şimdiki MHP'yi eleştiren Koray Aydın, MHP'nin muhalefet yapamadığını, Salı günleri demeç vermekten başka bir şey yapmadığını söyledi. Kongreden zaferle çıkması halinde parti içi demokrasiyi artıracaklarını anlatan Aydın, partide demokrasi olursa, tezkere oylamasında "hayır" demeye giden partililer, basın bülteniyle karşılaşıp "evet" demezler diyerek şu anki MHP'yi eleştirdi.

3 MİLYON ÜYE

Koray Aydın en büyük hedeflerinin partiye yapacakları 3 milyon üye olduğunu söyledi.

Üye olacak kişilerin parti yönetimini belirleyeceğini anlatan Aydın, "demokratik bir yapı oluşturacağız, kendini seçecek olanları bile tüm adaylar daha çok çalışacak, halkla bütünleşecek, yönetimde kararı onlar verecek, bu benim şeref sözümdür" dedi.

Tüm bunları hayata geçirecek, bilgi ve birikime, güce ve enerjiye sahip olduklarını, halkı da arkalarına aldıklarında kimsenin onları durduramayacağını söyleyen Koray Aydın sözlerine şöyle devam etti:

"Bu çaresiz halkın kendini ayağa kaldıracak bir oluşuma ihtiyacı var, halkı düşünen birine dayanmak, yaslanmak istiyorlar, işte o yaslanacakları parti biz olacağız, onları çaresiz bırakmayacağız. İktidar zorba bir anlayışla insanları sindirdi, bıkmış bu halkın yüreğine su serpeceğiz. Türk milletinin gözü bizim kongremizde, 4 Kasım'da bu görev bana nasip olursa var gücümle onlar için çalışacağım."

KOŞMAYA HAZIR OLUN

Gezi sırasında halkla da bir süre sohbet eden Koray Aydın'ın yanına yaklaşan bir vatandaş, "Bu yönetimden bıktık, bu yolda sizinle yürümek istiyoruz" deyince, Koray aydın, "Koşmaya hazır olun o zaman" diye cevap verdi.

İŞÇİLERİN YANINDA OLACAĞIZ

Gezinin son bölümünde, Ülkücü İşçiler Derneği Manisa Şubesi'nin açılışını yapan Koray Aydın, işçilerin ve tüm halkın MHP iktidarına ihtiyacı olduğunu, seçilmeleri halinde onları yalnız bırakmayacaklarını söyledi.