BIST 10.046
DOLAR 32,48
EURO 34,73
ALTIN 2.416,82
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Günay Kürtçe 'Yeter artık' dedi

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Türkiye'de birlik ve beraberliğin olması ve kardeşçe yaşamak için çalıştıklarını söyledi.

Abone ol

Günay, "Biz bunu yaparken birileri bir çaresizliğin, vahşetin içinde bir spor merkezini kundaklaması, okulu, çocukları yakması inançla, akılla ihsanla, imanla, insanlıkla bağdaşabilir mi? Yeter artık 'Edi Bese' Yeter artık, yeter. Bozmayın bu kardeşliği ne olur." dedi.

FUAR AÇILIŞINA KATILDI

Van'a çeşitli incelemelerde bulunmak üzere gelen Kültür Bakanı Ertuğrul Günay, 3. Van Turizm Fuarı'nın açılışına katıldı. Açılış konuşmasını yapan ve fuarın ismini verirken eksik düşündüklerini belirten Günay, "Aslında Van Gölü havzası fuarı dememiz gerekirdi. Gelecek yıldan itibaren onu tavsiye etmemiz lazım. İzmir Fuarı, İstanbul Fuarı, Moskova, Londra ve Berlin fuarında Türkiye'nin dört bir tarafından çok sayıda parti ve belediye başkanı arkadaşımızı görüyorum. Ama Van fuarında kendi kültürünü tanıtmayı amaçlayan bu fuarda sadece Van Valisi'ni görmek beni üzdü. Belediye yetkililerini de bundan sonraki fuarda burada görmek istiyorum." diye konuştu.

EDİ BESE

Anadolu kültürlerinin,dilerinin yaşaması gerektiğini belirten Günay, şöyle devam etti:

"Bir kilimde ne kadar renk varsa o kilim o kadar güzeldir. Bir halıda, bir kilimde ne kadar nakış varsa ve o nakış ne kadar farklı ipliklerle farklı göz nuruyla halkın yürek sevdasıyla işlenmişse, o kilim o kadar değerlidir. Biz bu topraklarda renkleri soldurmadığımız müddetçe bu anadolu kilimi, bu anadolu halısı böyle güzel olmaya devam edecektir. Bu kilimin bu halının renklerini bir arada tuttuğumuz müddetçe dünya görecek ve seyredecek. Buraya birlik gelecek, burada bereket çoğalacak ve ekmek çoğalacak, kardeşçe yaşayacağız. İstediğimiz bu. Biz bunu yaparken birilerinin bir çaresizliğin, vahşetin içinde bir spor merkezini kundaklaması okulu çocukları yakması inançla, akılla, ihsanla, imanla, insanlıkla bağdaşabilir mi? Gerçekten bunu tekrar söylemek istiyorum Yeter artık 'Edi Bese' Yeter artık, yeter. Bozmayın bu kardeşliği ne olur."