BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Bu mesaja sakın cevap vermeyin!

Cep telefonundan gelen mesaja ‘kimsiniz’ dedi borçlu çıktı. Aman bu tuzağa dikkat!

Abone ol

 Tanımadığınız bir numaradan “Merhaba tanışalım mı?” diye bir mesaj alırsanız sakın yanıtlamayın. Kim olduğunu merak edip “Kimsiniz” diye sorarsanız bu mesajın faturası size ağır oluyor.

Cep telefonunuza gelen her çağrıyı ya da mesajı yanıtlamak size pahalıya patlayabilir. Şikayetvar.com’a gelen şikayetlere göre; tanımadıkları bir numaradan “Tanışabilir miyiz?” ile başlayan mesaj aldıktan sonra mesajı kimin gönderdiğini merak edip mesajı yanıtlayan cep telefonu kullanıcıları mesajı yanıtladıktan sonra habersiz olarak bir pakete üye yapıldıklarını ve iptal edilmediği sürece paket üyelik ücretinin alındığını kaydettiler.

Nick kullanılarak atılan bu mesajlar özel servis numarası olarak geçiyor ve gönderilen her mesaj faturalı ve faturasız hat kullanıcıları için de normal mesaj ücretinin kat kat üstünde ücretlendiriliyor.

İşte bu mesajı cevaplayanların başına gelenler;

AMAN DİKKAT!

“Cep telefonuma gelen ‘Merhaba tanışalım mı?’ diye gönderilmiş mesaja ‘Kimsiniz’ diye cevap yazdığımda hattımdan otomatik olarak normal ücretinin çok üzerinde mesaj parası kesildi. Daha sonrada bunun bir dümenle çevrilmiş tuzak olduğunu fark ettim. Eğer bununla ilgili hattımda alınan/kesilen paranın hattıma iade edilmesini rica ederim. Aksi durumda hukuki her türlü hakkımı kullanarak dava açacağım.”

BUNA SAKIN İNANMAYIN!

“Cep telefonuma gelen mesajlardan bahsetmek istiyorum. Az önce bana da geldi arada sırada geliyor ‘Selam tanışalım mı?” diye farklı bayan isimleriyle gönderilen bu mesajlara kesinlikle kanmayınız.Bunlar tamamen dolandırıcılık için yapılan numaralardır.Bu tarz mesajlara itibar göstermeyin kesinlikle! Yani bu mesaja inanıp da ona cevap atmayınız. Mesajda gelen isim gerçek değildir ve kız da değildir.Bu tür şeylere dikkat ediniz.”

İPTAL ETTİRMEK İÇİN DE PARA ALIYORLAR!

“Cep telefonuma bir bayandan tanışma amaçlı bir mesaj geldi bende cevap yazdım. Sonrasında araştırdığımda bunun bir paket üyeliği olduğunu fark ettim. İptal ettirmek istediğimde kabarık bir para kesiyor. Ancak ‘istediğiniz servise ulaşılamamıştır, daha sonra yeniden deneyin’ diye bir mesaj yolluyor. Bunu çağrı merkezine bildirdiğimde ise ‘bizim yapabileceğimiz bir şey yok beyefendi’ cevabını alıyorum. Nasıl yani?”