BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,81
ALTIN 2.418,48
HABER /  DÜNYA

Esad halkını pazarda katletti

Suriye'de bugün oluk oluk kan akıyor. Hedefte yine siviller vardı. Bu kez halk pazarı vuruldu.

Abone ol
Suriye'nin doğusunda yer alan Deyru'z Zorda Esed güçlerinin halk pazarına saldırısında 17 kişi öldü.

Muhalif yapılanmalardan sorumlu Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC), Beşşar Esed'e bağlı ordu birliklerinin Deyru'z Zor'un Kuvriye beldesinde halk pazarına rastgele ağır silahlarla saldırdığını, burada alışveriş yapan halktan 17 kişinin yaşamını yitirdiğini duyurdu.

Çok sayıda yaralandığını olduğu saldırıda, ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.

Ölenlerden 12'sinin kadın ve 3'ünün çocuk olduğunu aktaran SRGC, kentte rejimin yoğun şekilde saldırılarının devam ettiğini kaydetti.

Deyru'z Zor'da 21 ölü

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR), güvenlik güçlerinin ülkenin doğusunda yer alan Deyru'z Zor kentinde tank destekli olarak gerçekleştirdiği operasyonlarda 21 kişinin hayatını kaybettiğini ve onlarca kişinin de yaralandığını belirtti.

Örgüt, Dera'da 6, Humus'ta 5, başkent Şam ve Halep'te 4'er, Golan tepesinde yer alan Kuneytra kentinde 3, İdlib ve Rakka'da 1'er olmak üzere ülke genelindeki olaylarda 45 kişinin öldürüldüğünü, açılan top ateşi ve atılan hava mermilerinin yerleşim yerine düşmesi sonucu çok sayıda evin hasar gördüğünü, bazı evlerin ise kullanılmaz hale geldiğini duyurdu.