BIST 10.093
DOLAR 32,38
EURO 34,68
ALTIN 2.399,11
HABER /  POLİTİKA

Bu kez Kandil'e 2 kadın 1 erkek

BDP heyeti yine Kandil yolunda. Bu kez heyette 2 kadın vekil de yer alıyor.

Abone ol

İNTERNETHABER - Kandil-İmralı hattında mekik dokuyan BDP'liler yine sınır ötesindeler. Öcalan'dan yeni bir mektup götüren heyet Kandil'e doğru yola çıktı.

Geçen defa Sırrı Süreyya Önder ile Selahattin Demirtaş Kandil'e giden isimler olmuştu. BDP'li bu iki isim PKK'nın üst yönetimiyle çektirdiği hatıra fotoğrafları ile medyaya yansımışlardı.

BU KEZ 2 KADIN 1 ERKEK

BDP bu kez dağa 'kadrolu' Sırrı Süreyya Önder'in yanı sıra 2 kadın milletvekilini yolladı. Seçilen isimler BDP eşbaşkanı Gültan Kışanak ile İmralı heyetinin değişmez ismi olan BDP Grup başkan vekili Pervin Buldan oldu.

Öcalan'ın mektubunu götüren heyet dün karayoluyla Kuzey Irak'a geçmişti. Geceyi Erbil'de geçiren heyet sabah Kandil'e doğru yola çıktı.

MEKTUBUN İÇERİĞİNİ BİLMİYOR

BDP'lilerin Kandil'e hareketinden önce Kışanak, mektubun içeriğine dair bir bilgilerinin olmadığını söyledi. Mektupta geri çekilmeye ilişkin bir bilginin olup olmadığının sorulması üzerine Kışanak, Kandil dönüşünde ancak soruları yanıtlayabileceklerini ifade etti.


  BDP- KANDİL FOTOĞRAFI OLAY OLDU  

PKK'nın örgüt lideri Murat Karayılan bir yanına BDP lideri Demirtaş'ı öte yanına BDP'li vekil Sırrı Süreyya Önder'i alıp bu pozları vermişti. Kamuoyunda bu kareler tartışma yaratmıştı. (DEVAMI)
bdp-kandil-pozu.jpg