BIST 10.089
DOLAR 32,38
EURO 34,70
ALTIN 2.400,19
HABER /  DÜNYA

Ölünün arkasından konuşulur mu?

Margaret Thatcher'ın ölümü ardından dile getirilen bazı tepkiler, 'ölünün arkasından konuşulmaz' tabusunun sorgulanmasına yol açtı.

Abone ol

İngiltere'nin en güçlü, ama en tartışmalı başbakanlarından olan Thatcher 87 yaşında Londra'da hayata gözlerini kapar kapamaz, Twitter'a mesajlar düşmeye başladı.

Bu mesajlar arasında oldukça sert tepkiler içeren, hatta İngiliz rock şarkıcısı Elvis Costello'nun, 1980'lerde yazdığı "Mezarının üzerinde tepineceğiz" şarkısına atıfta bulunanlar da vardı.

Costello bu şarkıda, Thatcher'ın ölümünü görecek kadar yaşamayı umduğunu ve "bir gün mezarının üzerine çıkıp, kahkahalar atarak tepineceğini" söylüyordu.

Twitter mesajlarında bu şarkıya atıfta bulunanlar arasında bazı politikacıların da bulunduğu dikkat çekti.

Thatcher dönemine tepkili olanların bir kısmı Oz Büyücüsü filmindeki "cadı öldü" tekerlemesine gönderme yaparken, bazıları da sokaklardaki kutlama partilerine gitti.

Bütün bunlar, karşı tepki de doğurdu. "Biraz saygı gösterin", "Birinin ölümünü kutlamak için biraz ruh hastası olmak gerek", "bugün birinin annesi öldü" diyenler oldu.

Gazetelerin internet sitesindeki Thatcher haberlerinin altına öylesine çok yorum yapıldı ki, Daily Telegraph'ın editörlerinden Tony Gallagher her Thatcher haberi altındaki yorum köşesini kapattıklarını açıklamak zorunda kaldı.

Twitter'da yer alan yorumlar, insanları youtube gibi sitelerde, atıfta bulunulan şarkıları dinlemeye yönlendirdi.

Buralarda yoğun bir şekilde 'ölünün ardından konuşulup, konuşulmayacağı' tartışıldı.