BIST 10.677
DOLAR 32,23
EURO 34,96
ALTIN 2.419,76
HABER /  POLİTİKA

Bu kez Erdoğan'ı Mübarek ile vurdu

Başbakan Erdoğan ile ipleri koparan Taraf yazarı Ahmet Altan ağır eleştirilerini sürdürüyor.

Abone ol

“Erdoğan ve kof kabadayılık” yazısı ile Başbakan Erdoğan’ın şimşeklerini üzerine çeken Taraf Yazarı Ahmet Altan eleştirilerini arttırarak sürdürüyor. Altan son yazısında Erdoğan’ı Demirelleşme hesabı yapmakla suçladı. Tunus ve Mısır’da ordu desteğini arkasına almış liderlerin koltuklarının sarsıldığına dikkat çeken Altan, “Türkiye yeni bir "Mübarek’i baş tacı yapmaz” dedi.

Altan yazısına AK Parti iktidarının son dönem çıkardığı bazı düzenlemeleri eleştirerek başladı. Hükümetin Kürt meselesinde MGK’nın "sesi haline" geldiğini Başbakan Erdoğan’ın da generaller gibi konuşmaya başladığını iddia etti.

BİDON KAFALILAR KANDIRILMAKTAN NEFRET EDER

Sayıştay ve Obdusmanlık Yasası ile ordunun harcamaları ile faaliyetlerinin denetim dışı kaldığını ileri süren Altan askeri vesayete geniş bir alan açıldığını ileri sürdü. “AKP'ye ne oldu? Yolculuk ne yana Başbakan?” diye soran Altan şöyle devam etti:
“Eğer Başbakan, milletin "askerî vesayet bırak genişlesin, sana vesayet kurban olsun" diyeceğine inanıyorsa, bu millete "bidon kafalı" diyenlerin görüşlerini fazlasıyla ciddiye almış demektir. Millet "bidon kafalı" değil ve özellikleri sevdikleri tarafından kandırılmaktan nefret eder. Bu millet askerî vesayeti istemiyor, Erdoğan'ı da bunu sona erdireceğine güvendiği için seviyor. Askerî vesayetle el ele tuştan bir başbakan için ne düşüneceğini hep birlikte görürüz.”

ERDOĞAN DEMİRELLEŞMEK Mİ İSTİYOR?

Askerî vesayet ve başkanlık sistemi tartışmalarını yan yana getiren Altan “Ürkütücü ihtimaller beliriyor ufukta” diyerek şu eleştiriyi yapıyor:
“Erdoğan "Demirelleşmeyi", onun Çankaya'da yaptığı gibi askerle işbirliği yapmayı düşünüyorsa büyük bir hataya sürükleniyor demektir. Asker destekli bir başkanı bu ülke kabul etmez. Tunus'la Mısır, ordu desteğini arkasına almış liderlerin koltuklarını sarsarken, Türkiye yeni bir "Mübarek’i baş tacı yapmaz. Başbakan'a dostça tavsiyem demokrasiye geri dönmesidir. Milleti kandırmaya çalışmak hiçbir siyasetçiye uğur getirmez. İsterse, denesin görsün.”