BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Gül'ün annesi Ermeni sözünün bedeli

Cumhurbaşkanı Gül'ün annesinin Ermeni olduğunu söyleyen Canan Arıtman'a tazminat cezası verildi

Abone ol

CHP Milletvekili Canan Arıtman, "Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün annesi Ermeni kökenli" sözleri nedeniyle 2 bin lira tazminat cezana mahkum oldu.

Arıtman Ermenilerden Özür Dileme kampanyasına Gül'ün de destek verdiğini ileri sürmüş yaptığı bir konuşmada "Gül, cumhurun yani Türk milletinin Cumhurbaşkanlığını yapsın, etnik kökeninin değil. Sayın Gül'ün annesinin etnik kökeninin Ermeni olduğunu, Gül'ün dayısı İzmir'deki meslektaşım Dr.Ahmet Satoğlu asistanlarına söylemiş" demişti.

T 24'ün haberine göre Arıtman'ın bu sözlerine Gül'ün dayısı Dr. Satoğlu dava açtı. Ankara 11. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen dava, açıklamada saldırı ve hakaret bulunmadığı gerekçesi ile reddedildi. Bunun üzerine dava temyiz edildi. Yargıtay 4.Hukuk Dairesi, yerel mahkemenin reddettiği kararı "T.C.Devletinin Başkanı olan Cumhurbaşkanı hakkında, etnik kökeni ile ilgili yapılan ve gerçeği kanıtlanamayan açıklama, o kişinin kişilik haklarına saldırıdır" gerekçesi ile red kararını bozdu.

Dosyayı önceki gün yeniden ele alan 11. Asliye Hukuk Mahkemesi, Canan Arıtman'ın yasal faiziyle birlikte 2 bin TL tazminat ödemeye mahkum etti.