BIST 10.557
DOLAR 32,20
EURO 35,09
ALTIN 2.425,46
HABER /  GÜNCEL

Hizbullahçılar kadın kılığında kaçtı?

Tahliye edilen Hizbullah sanıklarının ikisininz kadın kılığına girerek ülkeyi terk ettikleri iddia ediliyor

Abone ol

Tahliye edildikten sonra izlerini kaybettiren Hizbullah sanıklarının nasıl kaçtığı tespit edilmeye başlandı. Yapılan izlemelere göre sanıklar çarşaf içinde kadın kılığında izlerini kaybettiler. 

Diyarbakır Emniyeti İstihbarat ve Terörle Mücadele Şubesi ekipleri örgütün şûra üyesi Edip Gümüş ile askeri kanat sorumlusu Cemal Tutar'ı evlerine kadar izledi. Bugün gazetesinin haberine göre uzaktan izlenen eve aralarında çok sayıda çarşaflı kadının bulunduğu ziyaretçi geldi. Gümüş ve Tutar'ın yoğun ziyaretçi trafiğinden faydalanıp akşam saatlerinde 'çarşaflı kadın kılığında' evden ayrıldığı tespit edildi.

Yargıtay 9.Ceza Dairesi'nin yakalama kararı vermesinin ardından Diyarbakır'da iki eve baskın yapıldı. Fakat Edip Gümüş ve Cemal Tutar bulunamadı.

İstihbarat birimleri Gümüş ve Tutar'ın 'tebdil-i kıyafete' büründükten sonra yasa dışı yollardan İran'a kaçtıklarını tahmin ediyor. Firari olarak aranan diğer Hizbullah ana davası sanıkları; Mehmet Varol, Mustafa İpek, Sinan Yakut, Şehmus Kınay, Fuat Balca, Mahmut Demir, Kemal Gülşen ve Abdülkerim Kaya'nın da izine rastlanamadı.