BIST 10.677
DOLAR 32,23
EURO 34,99
ALTIN 2.417,88
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu'ndan şok Hizbullah iddiası

Hizbullah ile AK Parti arasında bağ olduğunu ileri süren Kılıçdaroğlu ellerinde bu bağı gösteren bir ses kaydı bulunduğunu açıkladı

Abone ol

AK Parti ile Hizbullah'ın seçimlerde işbirliği yaptığını öne süren CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, ellerinde bunu kanıtlayan bir ses kaydı olduğunu da ileri sürdü. Kılıçdaroğlu bu kaydı Başbakan Erdoğan'a göndereceklerini söyledi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Samsun, Ordu, Giresun ve Trabzon'dan oluşan iki günlük Karadeniz turuna başladı. Kılıçdaroğlu ziyaretinin ilk durağı Samsun'da gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Kılıçdaroğlu, ''AK Parti temsilcilerinin ziyaret ettiği Mustazaf-Der'in Hizbullah'la bağlantısına ilişkin yargı kararını nasıl değerlendiriyorsunuz?'' sorusuna, ''O yargı kararını sayın Başbakan'ın okumasını isterim. Sonra da milletvekillerini çağırıp, Hizbullah'la nasıl ve hangi gerekçeyle iş birliği yaptıklarını sormasını isterim. Bu kadar açık'' dedi.

AK Parti ile Hizbullah arasında bağ olduğu ısrarını sürdüren Kılıçdaroğlu bir de kanıttan bahsetti. Kılıçdaroğlu, "Bu yönde ellerimizde ses kaydı var. Başbakan'a da göndereceğiz" dedi.

HAVAALANINDA PARTİ İÇİ KRİZ

Bu arada, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sinop Milletvekili Engin Altay, havaalanında bekleyen partililere, ''Genel başkan karşılıyoruz. Bir düzen, nizam içine girmemiz gerekiyor. Genel başkan karşılaması böyle olmaz'' deyince Samsun'un Terme ilçesi Ambartepe Belediye Başkanı Alaattin Gök ile arasında bir diyalog yaşandı.

Altay, Gök'e ''Senin zaten yerin yok burada'' demesi üzerine Gök de, ''yerimiz yoksa çıkarız'' diyerek birlikte geldiği çocuğuyla havaalanından ayrıldı.