BIST 10.793
DOLAR 32,21
EURO 34,84
ALTIN 2.411,56
HABER /  SPOR

Bu karedeki gizli kahraman

Bu fotoğraf Fenerbahçe'nin ideal onbiri.. İçlerinden birisi görünen kahraman diğeri ise gizli kahraman..

Abone ol

İNTERNETHABER- Fenherbahçe'ye geldiğinde dudaklar büküldü, suratlar asıldı. İsmini duyan "bu da kim?" "bu para etmez" dedi. Futbol otoritelerinin hemen hemen ortak görüşüydü bu..

Çünkü Fenerbahçe caiması "paralar yine sokağa atıldı" sözüne alışıktı. Ödenen 7.5 milyon euro bonservis bedeli az değildi. Yeni bir Maldonado ya da Josico faciasına kimsenin tahammülü yoktu..

Avrupa kulüplerinin keşfedemediği futbolcuyu Fenerbahçe mi bulmuştu? Sorular ve endişeler çoktu. Ama Sportif Direktör Aykut Kocaman'ın göle çaldığı maya tuttu.

İki yönlü oyunu seven Kocaman'ın aradığı bir isim olarak karşımıza çıkacaktı,

Herkesi yanılttı, her maç üstüne koyarak gittti. Tam bir görev adamı.. Bazı istatatistiklerde şimdiden Aurelio'yu geride bıraktı.. Kimilerine göre basit oynuyor ama futbolun gerçeklerini sahada en iyi şekilde icra ediyor.

15 resmi maçta da 90 dakika görev aldı. Takımın 8 lig maçında 3 gol yemesinde Emre ile birlikte payı çok büyük..

Bu kadar ipucundan sonra onun kim olduğunu çıkardınız mı? İşte o futbolcu

[PAGE]

Bu gizli kahraman Cristian Baroni'den başkası değil.. Takımda Volkan Demirel hariç, 720 dakika oynayan tek oyuncu olan Cristian, topla en fazla buluşan (580) ve süresi en yüksek isim... Fenerbahçe'nin yüksek pas yüzdesini Emre ile birlikte sırtlıyor.

İsabetli pas yüzdesinde kiminle yarışıyor?

[PAGE]



Sabah'tan Emir Somer'in çıkardığı istatistiki bilgiler Cristian'ın isabetli transfer olduğunu gösteriyor. Baroni'nin isabetli pas yüzdesi de yüksek; yüzde 85 isabet (459'u isabetli 539 pas). Baroni, bu istatistikte diğer Brezilyalı Carlos ile birlikte zirvede...

Aurelio'yu hangi alanda geride bıraktı?

[PAGE]

Cristian, Fenerbahçe'nin ligde ikili mücadelelerde en fazla top çalan ismi (33)... Top kaybı ise çarpıcı: Sadece sekiz! Yani bu istatistikte Aurelio'nun dört sezonunu geride bıraktı.

Teke takla zirveden inişe geçen kim?

Oysa Baroni ile birlikte gelen ve el üstünde tutulan Santos müthiş bir düşüş içinde. Yani birinin çıkışıyla diğerinin inişi arasında paralellik oldu. İlk maçlarda harikalar yaratan ve kaliteli futbolcu olduğunu gösteren Santos son bir aydır sahada adeta yürüyor.