BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Vadideki otomobilleri yakacaklardı

IMF toplantılarına saldırı son anda önlendi. DHKP-C üyesi 3 kişi gözaltına alındı. Örgüt üyelerinin aracında 46 molotofkokteyli çıktı

Abone ol

IMF ile Dünya Bankası toplantılarının yapıldığı Kongre Vadisi'ne molotofkokteyli saldırı planlayan DHKP/C üyesi 3 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin otomobilinde bulunan 46 molotofkokteyli toplantı dağılımı sırasında atmak istediği belirtildi.

TEKNİK TAKİBE TAKILDILAR

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, cezaevinden kısa bir süre önce tahliye olmuş olan gasp ve işyeri baskını suçlarından sabıkalı DHKP/C üyesi O.K'yi teknik takibe aldı. Telefon dinlemelerinde O.K.'nin arkadaşlarıyla beraber IMF ve Dünya Bankası toplantısına saldırı planı yaptığı ortaya çıktı.

OTOMOBİLLERİ TEK TEK YAKACAKLARDI

Telefon kayıtlarındaki konuşmalara göre, 3 kişi kiraladıkları bir otomobille Kongre Vadisi'ne yakın bir noktaya gidecekti. Toplantı bitiminin ardından katılımcılar dağılırken zanlılar otomobilde bulunan molotof kokteylleri park halindeki araçların altına atacaktı. Böylece kundaklanan araçlar yakılarak sansasyonel bir eylem yapılmış olacaktı. Şüpheliler polisin biber gazlı saldırısından etkilenmemek için de yanlarında gaz maskesi götürecekti. (Vatan)