BIST 10.937
DOLAR 32,20
EURO 34,97
ALTIN 2.502,94
HABER /  GÜNCEL

Bu kararın anlamı işte bu!

Anayasa Mahkemesi, tarihi bir mesaj verdi. Kılıç'ın sözleri uzun süre tartışılacak. Ortak kanı; Bu bir fırça ve uzlaşma!

Abone ol İNTERNETHABER


Anayasa Mahkemesi, hem kendisi, hem AK Parti hem de Türkiye için çok önemli bir karar aldı. Yargı, siyasilere biraz fırça attı, biraz da uzlaşmacı bir tavır koyarak örnek oldu.

Ortak kanı Anayasa Mahkemesi'nin verdiği bu karar ile uzlaşma mesajı verdi. Ama toplumda ve siyasette böyle bir uzlaşma yok. İşte bu noktadan bakıldığında yüksek mahkeme kendini riske attı.

TARİHİ OYLAMADA KİMLER
HANGİ OYU KULLANDI?
TIKLAYIN!


Anayasa Mahkemesi'nin siyasilere verdiği çok önemli bir mesaj da vardı. O da özünde ; "Kendi işinizi kendiniz halledin. YETER ARTIK BİZE GELMEYİN!" şeklindeydi.

Mahkeme üyeleri demokrasiye ters olan parti kapatma gibi kararların kendilerine bırakılmasından oldukça rahatsızdı. Bu konuda hukuki değişikliklerin yapılmamasına da tepki veriyorlardı.

"Bu çok ciddi bir uyarıdır" diyen Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın sözlerinden hem iktidarın hem de muhalefetin ders çıkarması gerekiyor.

Verilen mesaj ise özetinde şöyleydi;  

RET OYU VEREN TEK
İSİM VARDI. O İSİM
KİMDİ? TIKLAYIN!


-Bundan sonra kendi işinizi kendiniz halledin. Bizler parti kapatan konumunda olmaktan demokrasi adına rahatsızlık duyuyoruz. Bu noktada görev siyasilere düşüyor.

-Kapatma davalarıyla ilgili değişiklikler uzlaşma ile yapılmalı. Toplumda bu konuda rahatsızlık varsa bu konuda uzlaşarak değişiklikler süratle yapılmalı.

-Daha önce getirilen türban davası ve sonrasında Anayasa Mahkemesine yönelik eleştiriler bizleri çok üzdü.

-Biz de bu ülkede yaşıyoruz. O nedenle bu konudaki bu davanın önemini toplumu ne kadar ilgilendirdiğini görmezden gelemezdik.