BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

AK Partide büyük sevinç

Anayasa Mahkemesi kararı açıkladı. Parti kapatılmadı. Peki karar açıklanırken AK Parti Genel Merkezi'nde hava nasıldı?

Abone ol

İNTERNETHABER

Anayasa Mahkemesi kararı açıkladı. Ak Parti'nin kapatılmamasına fakat hazine yardımının kesilmesine karar verildi. Peki karar açıklanırken AK Parti Genel Merkezi'nde hava nasıldı? 

 

Anayasa Mahkemesi kararı açıkladıktan sonra, AK Parti cephesinde bayram sevinci yaşandı. AK Parti Genel Merkezi'ndeki ve Meclis'teki o görüntüler için TIKLAYINIZ...!

Milletvekilleri kararın açıklamasını Meclis'teki televizyondan izlediler. Haşim Kılıç'ın, "AK Parti'nin kapatılmasına karar verilmemiştir" kararını alkışlarla karşıladılar. Öyle büyük bir coşku hakimdi ki, hazine yardımının kesileceği yaptırımı bile alkışla karşılandı.

İşte kararla ilgili AK Parti cephesinden gelen ilk yorumlar;

OH DEDİRTEN BİR KARAR

Meclis Başkanı Köksal Toptan da kararı, "Oh dedirten bir karar oldu. Bu karar demokrasi çıtasını yukarı çıkartmıştır" diye değerlendirdi.

SEVİNMEMİZE VESİLE OLACAK BİR KARAR

Kültür Bakanı Ertuğrul Günay ise, "Milletçe sevinmemeize vesile olacak bir karar. Geçtiğimiz günlerde acı bir olay yaşadık. Bu karar gerginleri azaltma konusunda yardımcı olacak. Kararın milletimize hayırlar getirmesini diliyorum." dedi.

HAYIRLI OLSUN

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Anayasa Mahkemesinin verdiği AK Parti'nin kapatılmamasına ilişkin kararına ilişkin olarak ''Hayırlı olsun'' dedi.

SAĞDUYULU BİR KARAR ÇIKTI

Devlet Bakanı Mustafa Said Yazıcıoğlu, Anayasa Mahkemesinin AK Parti hakkındaki kararıyla ilgili ''Sağduyulu bir karar çıktı'' değerlendirmesinde bulundu.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, ''Türk demokrasisine hayırlı olsun'' ifadesini kullandı.


DURMAK YOK YOLA DEVAM

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik Parti'den ayrılırken, ''kararın Türk demokrasisi açısından hayırlı olmasını temenni ettiğini'' belirterek, ''Komisyonda önemli bir yasayı görüşmek için yola devam ediyoruz. Durmak yok, yola devam. Hayırlı olsun'' diye konuştu.


AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Edibe Sözen, kararı ''Türk demokrasisi açısından çok iyi değerlendirdiğini'' söyledi.


Devlet Bakanı Nimet Çubukçu ile TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Eskişehir Milletvekili Murat Mercan da kararın ''hayırlı olmasını'' diledi.