BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Bu izin için biraz geç kalınmadı mı?

'İrtica ile Mücadele Eylem Planı' davasında tutuklu yargılanan emekli Albay Dursun Çiçek'in acı günü...

Abone ol

Daha önce 2 kez kanser tedavisi gören annesini ziyaret etmek için izin isteyen İrtica ile Mücadele Eylem Planı davasının tutuklu sanığı Albay Dursun Çiçek, annesinin cenazesine katılabilecek.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, emekli Albay Dursun Çiçek'in kızı ve avukatı olan İrem Çiçek ile avukat Hüseyin Ersöz'ün, Çiçek'in dün vefat eden annesi Halime Çiçek'in cenazesine katılması için yaptıkları izin talebini değerlendirdi. Mahkeme heyeti, Dursun Çiçek'e annesinin Tokat'ın Reşadiye ilçesinde yapılacak cenazesine katılması için 5275 sayılı Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkındaki Kanunun 116/2. maddesi uyarınca dış güvenlik görevlisi refakatinde yol süresi dışında 2 gün cenazeye katılma izni verdi.

Silivri Cumhuriyet Savcılığınca verilecek yol izninin ardından Dursun Çiçek'in hava yoluyla jandarma eşliğinde Tokat'a gideceği öğrenildi.

YASALARDA BÖYLE BİR DÜZENLEME YOK

Yolculuk sırasında Çiçek'e kızı ve avukatı olan İrem Çiçek'in de refakat edeceği belirtildi. Dursun Çiçek'in, kanser olan annesini ziyaret etmek için ''Balyoz Planı'' davası kapsamında da tutuklu yargılandığı İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi ile İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nden istediği izin talebi, yasalarda böyle bir düzenleme olmadığı için kabul edilmemişti.

HELALLİK ALMAMA İZİN VERİN

Daha önceki duruşmalarda izin talebini dile getiren Çiçek, annesinin ağır hasta olduğunu ifade ederek, 'Annemden helallik almak istiyorum. Onunla vedalaşmak istiyorum. Tutuklu olmasam gidip evlatlık görevimi yerine getireceğim. Tutuksuz olsam böyle bir sorunum olmayacaktı'' demişti. 

VİCDANSIZLIK

İnternet Andıcı Davası'nda tutuklu yargılanan emekli Albay Dursun Çiçek, avukatı aracılığıyla gazetecilere gönderdiği bir sayfalık açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Sahte ve üretilmiş yazılar ve dijital verilere dayalı iftiralarla üç yıldır temel insan hak ve özgürlükleri elinden alınmış masum bir insan olarak sesleniyorum:

Annemize karşı evlatlık, eşimize hayat arkadaşlığı ve çocuklarıma babalık görevimi yapmamı engelleyenlerin öncelikle insan olduklarını hatırlamalarını bekliyorum. Milli ve manevi değerlerimizde annenin yeri özeldir. Herkesin annesi saygındır ve değerlidir. Hasta yatağındaki annemle helalleşmeme izin vermeyenleri, onu ancak cenazesinde görmek zorunda bırakanları, bu konudaki insanlıktan yoksun mevzuatı değiştirmeyenleri ve TBMM gündemine getirmeyenleri yüreği kin ve nefretle çarpanları önce insan olmaya sonra milli ve manevi değerlerimizin gereğini yapmaya davet ediyorum. İnsanlıktan sevgi ve saygıdan nasibini almamış vicdansızları ilahi adalete havale ediyorum. Acımızı paylaşan gerçek dostalarımıza teşekkür ediyor sağlık ve başarı dilekleriyle sevgi ve saygıyla sunuyorum Çiçek ailesi adına Dursun Çiçek."