BIST 10.277
DOLAR 32,33
EURO 34,84
ALTIN 2.389,84
HABER /  GÜNCEL

Bu illerde terör saldırısı olabilir!

Samsun'da meydana gelen terör saldırıları Emniyet'i harekete geçirdi. Emniyet'ten Karadeniz için çok önemli uyarı geldi.

Abone ol

Samsun'un Ladik ilçesinde polis ekibine düzenlenen silahlı saldırıda 2 polis memurunun şehit edilmesi olayıyla ilgili bir araya gelen siyasi parti il başkanları, düzenledikleri ortak basın açıklaması sonrasında Vali Hasan Basri Güzeloğlu ve Emniyet Müdürü Hulusi Çelik'e taziye ziyaretinde bulundu.

Samsun'da bir otelde düzenlenen ortak basın açıklamasına AK Parti İl Başkanı Adem Güney, CHP İl Başkanı Yılmaz Türkoğlu, MHP İl Başkanı Abdullah Karapıçak, DSP İl Başkanı Oktay Ergör, DP İl Başkanı Feraye Keleşoğlu Kefeli, BBP İl Başkanı Şahin Polat, Saadet Partisi İl Başkanı Hasan Bayram Var, MP İl Başkanı Nihat Semiz ve HEPAR İl Başkanı Ahmet Korkmaz katıldı.

Grup adına açıklama yapan DP İl Başkanı Kefeli, 3 gece önce Ladik ilçesinde yaşanan olay sonrasında üzüntülerini belirtmek üzere ortak deklarasyon hazırladıklarını söyledi.

Ladik ilçesindeki hain pusuyu vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğü adına şiddetle kınadıklarını ifade eden Kefeli, şunları kaydetti:

''Görevi başındayken hunharca şehit edilen polislerimiz Hüseyin Koç ve Malik Saykal'a sıkılan kurşun, bu milletin birlik ve beraberliğine olan inancımızı sarsmayacak ve bizi yolumuzdan asla alıkoyamayacaktır. Birlik ve dirliğimizi bozmaya yönelik her hareket, vatanın bölünmez bütünlüğüne yönelik her tehdit nereden nasıl gelirse gelsin, bizi korkutamayacak, yıldıramayacak ve yolumuzdan asla döndüremeyecektir. Türk milleti tüm partileriyle ve aynı imanı taşıyan, aynı geleceği ve aynı kaderi paylaşan yetmiş milyonu aşkın fertleriyle bütün oyunları boşa çıkartacak, izana ve güce sahiptir. Bu ülkede yaşayan ve bu millete sadakatle bağlı olan herkes hangi etnik kökenden gelirse gelsin bu milletin eşit vatandaşlarıdır. Bu hususları kamuoyuyla paylaşırken vatanın bölünmez bütünlüğü için hayatlarını veren aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, aileleri, silah arkadaşları ve Türk milletine de sabırlar diliyoruz.''

VALİ GÜZELOĞLU

Açıklamanın ardından Vali Hasan Basri Güzeloğlu'nu ziyaret eden grup, taziyelerini sundular.

Güzeloğlu da terörist saldırı sonucunda hayatını kaybeden 2 şehit için baş sağlığı dileme amacıyla Samsun halkı adına gerçekleştirilen ziyaretten memnun olduğunu söyledi.

Samsun'da gerçekleşen bu menfur olayın bin yıllık kardeşliğin bozulmasını amaçladığını ifade eden Vali Güzeloğlu, şunları kaydetti:

''Samsun halkının devletine güvenen, soğukkanlı ve bu saldırının gerisindeki tertipleri sezen bir tavır ve davranışla yaklaşımını da takdir ediyorum. Devletimiz bütün kararlılığıyla, tüm gücüyle bu olayın üstündedir. Katillerin, teröristlerin yakalanması için çok büyük çaba sergilenmektedir. Aziz şehitlerimize tekrar Allah'tan rahmet diliyorum. Samsun'a ve Türk milletine sabır ve metanet diliyorum. İl başkanlarının bu birleştirici rolünün de altını çiziyorum. İnanıyorum ki bu gelişmeler, birlik ve beraberliğimizi asla bozamayacak. Bu terörist saldırılar sonuçsuz ve amaçsız kalacaktır.''

EMNİYET MÜDÜRÜ ÇELİK

Grup, daha sonra Emniyet Müdürü Hulusi Çelik'i ziyaret etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Çelik, bu manevi güçle arkadaşlarının çalışmalarını bir kat daha hızlandıracağını belirtti.

İl başkanlarının bir araya gelerek birlik ve beraberlik göstermesinin kendisini duygulandırdığını ifade eden Çelik, ''Bu sağduyuyu görmek beni duygulandırdı. Biz gecemizi gündüzümüze katarak bu süreci yüreklerimize su serpecek ve Samsun halkını rahatlatacak sonuçlar için çalışacağız. Bu hepimizin acısıydı. Gerçekten il başkanlarımızın burada gösterdiği nadir görülen bir davranış biçimi bizi çok duygulandırıyor. Elbette ki bundan sonraki süreçte ortak akılla en doğruyu bulacağız'' diye konuştu.

''BİR AY ÖNCEDEN KARADENİZ BÖLGESİYLE ALAKALI GENEL BİR DUYUM VAR''

Saldırıyla ilgili bir soru üzerine Çelik, şu bilgiyi verdi:

''Bir ay önceden Karadeniz bölgesiyle alakalı genel olarak bir duyum var. Bu nokta olarak gelen bir istihbari konu değil. Ancak bu menfur saldırı ilimizde cereyan etmiştir. Karadeniz bölgesine yönelik, hain saldırı söz konusu, planlar, oyunlar söz konusu. Burada sadece Samsun'un değil, Trabzon, Ordu, Giresun, Rize'nin daha dikkatli olması gerekiyor. Önümüz yaz dönemi. Vatandaşlarımızdan daha uyanık olmalarını, gördükleri şüpheli durumlarda bilgilerini güvenlik güçleriyle paylaşmasını istiyorum. Bu bir mücadele sürecidir. Vatandaşın bunlara fırsat vermemesi, burada konuşlanamayacaklarının, yenik düşeceklerinin işaretidir. Vatandaşlarımızdan bu konuda destek istiyoruz.''

Emniyet Müdürü Çelik, olayı gerçekleştiren örgüt konusundaki bir soru üzerine ise şunları kaydetti:

''Örgütsel anlamda iş birliği ve birlikteliği şimdiye kadar değişik zamanlarda olmuş. Bu yeni bir şey değil. Geçmiş dönemlerde de olmuş. Bugün de olması kuvvetle muhtemeldir. Ama bilgi paylaşımı, ama kendi aralarındaki eksik gördükleri ihtiyaçlarıyla alakalı destek verme şeklinde olabilir. Bunların 100 tanesi, bin tanesisin bile bir araya gelip bir işleme girmiş olması bir anlam ifade etmez. Türkiye Cumhuriyeti, bin asırdır devlet. Bundan sonra binlerce asır da devam edecek. 3-5 çapulcunun belli şeyleriyle ne bizim moralimizi bozabilirler, ne de yolumuzdan çevirebilirler. Türk milleti, kıyamete kadar ayakta duracaktır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.''