BIST 10.209
DOLAR 32,41
EURO 34,77
ALTIN 2.398,42
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Belediye mührünü görmeden et almayın

Adana ve Kocaeli'nde ortaya çıkan at-eşek etleri diğer illeri de harekete geçirdi. Isparta zabıtasından vatandaşlara uyarı var.

Abone ol

Isparta Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Hamdi Balcı, son aylarda bazı illerde at ve benzeri etlerin piyasaya sürülmesi üzerine vatandaşları uyardı.

Balcı, vatandaşların kırmızı et alırken mezbahada kesildiğine dair mührün bulunmasına dikkat etmesini, sürekli ve güvenilir yerlerden alışveriş yapmasını tavsiye etti.

Zabıta ekipleri kasap ve et reyonlarını denetledi. Veteriner İşleri Müdürlüğü ile ortaklaşa yapılan denetimlerde iş yeri ruhsatları ve hayvanların mezbahanede kesilip kesilmediği kontrol edildi.

Belediye Veteriner İşleri Müdürü Hamdi Balcı, mezbaha dışı kaçak kesimleri kontrol ettiklerini belirterek, amaçlarının vatandaşların sağlıklı et tüketmelerini sağlamak olduğunu söyledi.

Balcı, yapılan denetimlerde her hangi bir sorunla karşılaşmadıklarını, mezbaha harici kesimi yapılmış karkas gövde ete rastlamadıklarını kaydetti.

Denetimlerin devam edeceğini ifade eden Balcı, vatandaşların kırmızı et alırken karkas gövde etlerin mezbaha kesimi olup olmadığına dikkat etmeleri gerektiğini anlattı.

Balcı, "Mezbaha kesimi olan etlerde bizim mührümüz bulunmaktadır. Bununla birlikte sürekli aldığı ve güvendiği kasapları tercih etmelidirler. Ayrıca görüntüsünde ve renginde değişiklik gördü ise gerekli ihbarları belediyemiz zabıta müdürlüğüne (Alo 153)'e bildirebilirler" diye konuştu.