BIST 10.190
DOLAR 32,36
EURO 34,66
ALTIN 2.381,16
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Edirne'de turizme faytonlu katkı

Edirne'de turizme katkı projesi kapsamında 3 kişiye verilen faytonlar için tören düzenlendi.

Abone ol

Edirne Valisi Mustafa Büyük, Faytonculuk Projesi kapsamında ihtiyaç sahibi 3 kişiye faytonlarını teslim etti.

Vali Büyük, belediyeye ait protokol evinin önünde, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca Faytonculuk Projesi kapsamında 3 kişiye verilecek faytonlar için düzenlenen törende, Edirne'yi yurt dışında tanıtma konusunda önemli projeler uyguladıklarını, en son 200 kişiyle Makedonya'ya giderek 4 gün boyunca Edirne'yi tanıttıklarını belirtti.

Turizm Haftası etkinlikleri çerçevesinde bu işi yapan 3 kişiye verdikleri faytonlarla bu kişilerin kentin turizmine katkıda bulunacağını ifade eden Büyük, şunları söyledi:

''Fayton geleneksel bir araç. Hemen hemen birçok toplumda ulaşım aracı olarak kullanılmıştır. Son dönemde Edirne gibi şehirlerin içerisinde nostaljik bir gezi aracı olarak da kullanılmaya başlanmıştır. Dünyanın neresine giderseniz gidin faytonlarla şehir gezileri yapılan bir manzarayla karşılaşırsınız. Edirne'de bunu yapan insanlarımız vardı. Edirne müzesindeki bir örneğinden yola çıkarak 3 fayton yaptırdık. Faytonları da bu işi en iyi yapanlara veriyoruz.''

Edirne Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Hicran Balı da maliyeti 45 bin 736 TL olan 3 faytonun proje sahiplerine ilk 2 yıl ödemesiz, sonraki 4 yıl faizsiz, 4 eşit taksitle ödeme yapma kaydıyla verildiğini kaydetti.

Vali Büyük, Belediye Başkanı Sedefçi, Rektör Duran ve beraberindekiler, Osmanlı kıyafetli şerbetçinin ikram ettiği şerbetten içti, çeşitli renklerde çubuğa sarılı macunlardan yedi.