BIST 10.209
DOLAR 32,42
EURO 34,76
ALTIN 2.401,23
HABER /  GÜNCEL

Halatı kopan asansörde dehşet!

Yozgat'ta 6 kişilik asansöre 11 kişi binince olanlar oldu, halat koptu. Asansör birinci kattan düşünce bir kişi ağır yaralandı.

Abone ol

Yozgat'ta, bir programa katılmak için 6 kişilik asansöre 11 kişi binince, ağırlığı kaldıramayan asansörün halatı birinci katta koptu. Yere çakılan asansörde bir kişi ağır yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla bir konferans düzenlendi. Konferansa katılmak üzere gelen vatandaşlar, 6 kişilik asansöre 9 kişi binerek 4 kata çıkmak isterken, birinci katta duran asansöre 2 kişi daha binince asansör ağırlığı taşıyamadı. Halatının kopması sonucu süratle zemine çakılan asansör ile kapı arasında sıkışan Muteber Benekli (66) ağır yaralandı.

Sivil savunma ekipleri ve mağaza görevlileri tarafından yaralı asansörün içerisinde sıkıştığı yerden güçlükle kurtarılarak 112 acil servis ambulansı ile Yozgat Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Düşen asansörden yara almadan kurtulan vatandaşlar ise büyük şok yaşadı. Asansörden kurtulan 10 kişi de sağlık kontrolü için polisler tarafından devlet hastanesine götürüldü. Mağaza yetkilileri ise asansörün bakımının yeni yapıldığını belirterek, 6 kişilik asansöre 11 kişinin binmesinden dolayı ağırlığı kaldıramaması üzerine halatın koptuğunu belirtti.