BIST 9.530
DOLAR 32,52
EURO 34,87
ALTIN 2.485,27
HABER /  SEÇİM

Bu illerde seçim sonuçları değişebilir!

Seçim sonuçlarına bir çok ilde itiraz var. Ankara, İzmir, İstanbul, Yalova, Antalya ve Kütahya'dan itirazlar geldi. Seçim sonuçlarını değiştirebilecek başvurular;

Abone ol

Türkiye böyle bir seçim maratonu görmedi. Seçim sonuçları geldikçe itirazlarda yükselmeye başladı. 81'de açıklanan sonuçlar bir çok partiyi tatmin etmedi.

CHP İzmir'de 4 ilçede itiraz etti. Mustafa Sarıgül de bugün 'oylar yeniden sayılsın' diyerek ortaya çıktı. Ankara'da ise hem Mansur Yavaş hem Melih Gökçek itiraz ediyor.

Bir de seçimin tek oyla kaybedildiği yerler var. Oradalarda da itirazlar yapıldı. İşte seçim sonuçları için itiraz edilen iller;

ANKARA'DA HERKES İTİRAZ EDİYOR

CHP adayı Mansur Yavaş ile AK Parti adayı Melih Gökçek arasında kıyasıya yarış vardı. Kesin olmayan sonuçlara göre Gökçek seçimi kazandı. Ancak hem CHP’den hem AK Parti’den itiraz var. CHP’li Mansur Yavaş, usulsüzlükler nedeniyle CHP Genel Merkezi'nde 500 kişilik bir ekip kurulduğunu ve 12 bin 400 sandığın tek tek incelendiğini söyledi. Yavaş, “Ben özel dilekçe verdim Yüksek Seçim Kurulu'na. 500 kişi çalışıyor şu anda. Ankara'nın oyuna sahip çıkıyor” dedi.

Gökçek de sonuca itiraz edeceğini söyledi: “Ankara'da 90 binden fazla oyun iptal edildi. Bu 3 puan anlamına geliyor. Bizim tespitimize göre 70 bin oy bize ait olan oy.”

Yenimahalle'de de seçim sonuçlarına itiraz eden ve oyların tekrar sayılmasını isteyen CHP'liler sabahın erken saatlerinde Yenimahalle İlçe Seçim Kurulu önüne geldi. Ankara'da Çankaya oyları ise Seyranbağları Öğretmen Necla Kızılbağ Anadolu Lisesinde sayılıyor.

seçim sonuçları 2014.jpg

İSTANBUL: OYLAR YENİDEN SAYILSIN

Mustafa Sarıgül seçimler bittikten sonra ilk kez bugün kameralar önüne çıktı. Sarıgül farkla seçimi kaybetmiş olmasına rağmen İstanbul'da oyların yeniden sayılmasını istedi. Sarıgül, "İstanbullular'ın sonuçları iç huzuruyla kabul etmesi için gelin tüm ilçelerde oylar yeniden sayılsın. Seçimler üzerindeki şaibe ortadan kalkınsın. Sonuç ne olursa olsun bu seçim demokrasi tarihimize maalesef şaibeli bir seçim olarak geçecektir" dedi.

KARTAL : AK Parti 30 Mart 2014 yerel seçim sonuçlarıyla ilgili İstanbul Kartal'da itirazda bulundu. . Grup Başkanvekili Belma Satır, milletvekilleri Erol Kaya ve Metin Külünk İlçe Seçim Kurulu'na itiraz dilekçesi vermeye geldi. AK Parti Grup Başkanvekili Belma Satır, "325 sandığa itiraz etmiş bulunuyoruz. Bir kısım oy sandıkları vaktinden önce açılıp, bazı düzeltmeler yapılmıştır. Bir kısım seçmene eksik oy pusulası verildiği bize bildirilmiştir" dedi.

ÜSKÜDAR : Üsküdar'da ise resmi olmayan sonuçlara göre az bir farkla seçimi kaybeden CHP, sonuçlara itiraz etmeye hazırlanıyor.

ADANA'DA AK PARTİ İTİRAZI

AK Parti, yüzde 1.7 oranında oy farkıyla kaybettiği Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde birçok sandığın yeniden sayılması için itirazda bulundu. Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu da, MHP'li Hüseyin Sözlü'nün Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı kazandığı seçimlerle ilgili itirazlarıyla ilgili gelişmeleri izlemek için Adana'ya geldi. Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini MHP 410 bin 370 oyla kazanırken, Ak Parti'nin oyu ise 390 bin 132 oldu.

İZMİR'DE 4 İLÇEDE İTİRAZ

CHP,  Selçuk, Torbalı, Kemalpaşa ve Menderes ilçelerinde, AK Parti ise Bayındır ve Karabağlar ilçesinde seçim sonuçlarına itiraz etti. AK Parti il teşkilatı yöneticileri ve avukatları ise Bayındır ile Karabağlar'da ilçe seçim kuruluna itirazda bulundu.

ZONGULDAK : Zonguldak'ta, resmi olmayan sonuçlara göre 680 oy farkla belediye başkanlığını kaybeden AK Parti, oyların yeniden sayılması için İlçe Seçim Kuruluna başvurdu. AK Parti Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman, partilerinin avukatıyla Zonguldak Adliyesindeki İlçe Seçim Kurulana giderek oyların yeniden sayılması için itiraz dilekçesini teslim etti.

BOLU : Karacasu Beldesinde, resmi olmayan sonuçlara göre 35 oy farkla belediye başkanlığını kaybeden AK Parti, oyların yeniden sayılması için İl Seçim Kuruluna başvurdu.

ARDAHAN : Ardahan'da, resmi olmayan sonuçlara göre 55 oy farkla belediye başkanlığını kaybeden CHP, oyların yeniden sayılması ve tasnifi için Merkez İlçe Seçim Kurulu'na başvuruda bulundu.


CEYLANPINAR (ŞANLIURFA): BDP İTİRAZ ETTİ

BDP'li belediye başkanı İsmail Arslan'ın 755 oy farkla başkanlığı AK Parti adayı Menderes Atilla'ya kaptırması ilçede gerginliğe yol açtı. Seçimlerde usulsüzlük yapıldığını öne süren BDP'liler İlçe Seçim Kurulu'na itiraz ederken, yüzlerce BDP üyesi de Kaymakamlık önünde oturma eylemi başlattı.

GEVAŞ (VAN): 7 OY İTİRAZI

Yerel seçim sonuçlarına göre Ak Parti adayı Sinan Hakan'ın 7 oy farkla kazanmasına BDP'liler itiraz etti. İlçedeki 78 sandıktan Ak Parti Adayı Sinan Hakan'a 6461, BDP adayı Basri Aslan'a ise 6454 oy çıktı. Bunun üzerine İlçe Seçim Kurulu'na BDP'nin yaptığı itiraz üzerine sandıkların yeniden sayılmasına karar verildi.

YALOVA'DA TEK OY BAŞVURUSU

İl Seçim Kurulu Müdürü Ali Karadağ Yalova'da belediye başkanlığı seçimlerini 1 oy fark ile AK Parti'nin kazandığını duyurdu. Bunun ardından CHP ve AK Parti sonuçlara karşılıklı itirazlarda bulundu. CHP Grup Başkanvekili ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce, birleştirilme tutanaklarında hata yapıldığını savundu.

AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun ise “Biz 1 oyla geçtik. Şu anda hala geçerli olan o. Şu anki bizim hesabımıza göre, yaptığımız son incelemeye göre bizim aldığımız oyları başka partiye gitmesiyle arada 106 oyluk bir fark var. Bize göre 106 oyla seçimin galibiyiz öndeyiz” dedi.

KÜTAHYA'da MHP İTİRAZ EDİYOR

AK Parti adayı Kamil Saraçoğlu'nu resmi olmayan sonuçlara göre Kütahya Belediye başkanı oldu. MHP kanadında 5 bin 178 geçersiz oy kullanılması ve bir sandığın açılmaması üzerine MHP adayı Prof. Dr. Alim Işık, seçime itiraz edeceklerini ve sayım işlemlerinin yeniden yapılmasını talep edeceklerini ifade etti.

ANTALYA'DA CHP DE AKP DE İTİRAZ EDİYOR

CHP, il genelinde Büyükşehir Belediye Başkanlığı için kullanılan oyların tamamının yeniden sayımı için 19 ilçenin ilçe seçim kurulları ve İl Seçim Kurulu'na yarın itiraz edecek.

Sonuçlara AK Parti de itiraz ediyor. Resmi olmayan sonuçlara göre Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı kazanan AK Parti adayı Menderes Türel, "Geçersiz oy, oy kaymaları, yanlış sayımlarla ilgili itirazlarımız olacak. Geçersiz oyların büyük bir bölümü muhtar pusulalarının belediye başkanlığı zarfı içine konulmasından kaynaklanıyor" dedi.

*AK Parti İl Başkanı Mustafa Köse, Korkuteli ve İbradı ilçelerinde belediye başkanlıkları, Demre'de ise belediye meclis üyeliği için itirazda bulunduklarını söyledi.

BARTIN - 43 OY FARK : Bartın'ın Hasankadı beldesinde, resmi olmayan sonuçlara göre 43 oy farkla belediye başkanlığını kaybeden CHP, oyların yeniden sayılması için İlçe Seçim Kuruluna başvurdu

KARS / KAĞIZMAN : BDP Kağızman İlçe Teşkilatı, ilçe seçim kuruluna oyların tekrar sayılması için itirazda bulundu. İtirazı değerlendiren seçim kurulu, ilçe genelinde 136 sandığın sayımına tekrar başladı.

GÜMÜŞHANE YENİDEN SAYILDI : Gümüşhane'nin Torul ilçesinde seçim sonuçlarına yapılan itiraz üzerine yeniden gerçekleştirilen sayımda, ilk sayımdaki gibi AK Parti Belediye Başkan adayı Nidai Köroğlu'nun en fazla oyu aldığı tespit edildi.