BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  SEÇİM

Sarıgül oyların yeniden sayılmasını istedi

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül, seçim sonuçlarını değerlendimek için kameraların karşısına geçti.

Abone ol

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini kaybeden CHP'nin adayı Mustafa Sarıgül, kentteki oyların yeniden sayılmasını istedi.

Sarıgül, AK Parti'ye "hükümet partisine sesleniyorum, İstanbul'da tüm ilçelerde oylar yeniden sayılsın, şaibeler giderilsin" çağrısında bulundu.

Sarıgül'ün açıklamalarının satır başları şöyle:

BU SEÇİM ŞAİBELİ BİR SEÇİMDİR

"Değerli basın mensupları dün yazılı bir değerlendirme yapmıştım. 30 Mart'ta yerel seçimler  yapıldı. Henüz sonuçlar kesinleşmiş değil. İl başkanımız Oğuz Kaan Salıcı ile sonuçları yakından takip ediyorum. Partili arkadaşlarımızla oyların çalınmasına karşı tetikte bekliyoruz. Pek çok itiraz yaptık. Sandık sandık sonuçları takip ediyoruz. Sonuna kadar da takipçisi olacağım. Sandıklar ne yazık ki şaibelidir. İstanbulluların sonuçları iç huzuru ve gönül rahatlığı ile kabul etmesi için gelin tüm ilçelerde oylar yeniden sayılsın, şaibe ortadan kalksın.

Bu seçim sonuçlar ne olursa olsun şaibeli bir seçim olarak geçecektir tarihe. Saldırılarla karşı karşıya kaldık seçim boyunca. Başbakan gazete ve televizyonları arayıp şahsıma sansür uyguladı. Kendisi her gün televizyondaydı bizim canlı yayınlarımız engellendi. Tek iletişim kanalımız sosyal medyayı yasakladı. Otobüslerimize saldırıldı. Sahte SMS mesajı ile adaylıktan çekildiğim ileri sürüldü. Kadıköy mitingi iptal edildi diye yalan haber yaydılar.

ŞU SÖZÜ VERİYORUM MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK

Böylesine antidemokratik bir ortamda seçim yaşandı. Bir çok okulda elektrikler kesildi. Tüm bunlara rağmen partili ve gönüllülerle beraber sandıkları koruma mücadelemiz sürüyor. Sonuç ne olursa olsun tek bir oyun bile çalınması demokrasi adına kara lekedir. Seçim öncesi uluslararası gözlemci talep etmemizin haklılığı ortaya çıktı. İktidar yasaklarla girdiği yolu demokrasi diye yutturmaya çalışıyor. Yurttaşlarımız oynanan oyunu yakından takip etmiştir. Bize oy veren yüzbinlere, sandığa giden demokrasiye güç katan tüm yurttaşlara, sandıkları koruyan gönüllülere şu sözü veriyorum: Hak ve hukuk mücadelemiz, arayışımız devam edecektir. Türkiye çaresiz değildir. Umutsuzluğa kapılmayın. Ülkemizi seçim hilelerine teslim etmeyeceğiz. Demokrasiye sahip çıkacağız. Özgürlüklere sahip çıkacağız. Genç kardeşlerime çok teşekküre ediyorum, bıkmadan sandıklarımızı korudular. Genç avukatlar oyları korumak için çalışıyor hala. Oylarımıza hep birlikte sahip çıkacağız. Süreç devam ediyor, ancak önümüzde zor bir yol var. Demokrasi ve hak arama bilincimizi arttırdı bu seçim. Birleşe birleşe kazanacağız. Çalışa çalışa kazanacağız. Tekrar İl başkanım Salıcı'ya, yarın ziyaret edeceğim Genel Başkanımıza teşekkür ederim.

İKTİDAR PARTİSİNDEN TEK DİLEĞİM VAR

İktidar partisinden dileğimiz, kendinize güveniyorsanız bizim müracaatımıza destek verin, sandıklar yeni baştan sayılsın, demokrasi tam anlamıyla kazansın. Şaibe yok diyorsanız, korkmanıza gerek yok. Bütün sandıkların yeniden sayılması için duyarlılığınızı gösteriniz. İstanbul seçimlerinde şaibe kalmadı diyebilsin yurttaşlarımız.

CHP İstanbul'da oyunu 1 milyon arttırdı. Bu oylar usulsüz bir şekilde yok sayılmak isteniyor. Biz açık ve net bir şekilde bu usulsüzlüğün giderilmesini istiyoruz.

KEDİ DİYEN BAKAN İSTİFA ETMELİ

İstanbul CHP il başkanı Oğuz Kaan Salıcı ise tutanaklardaki yolsuzluklara dair örnekler gösterdikten sonra şunları söyledi: "Sayın bakan, elektrik kesintisiyle ilgili Trafoya kedi girdi dedi. Ben şaka yaptı sandım.  2009 seçimlerinde de Beyoğlu'na kedi girmişti. Sayın bakanımıza bu kadar ucuz, basit ve insan zekasıyla alay eden bir açıklama yaptığı için buradan kınıyorum. Kendisi hala o koltukta oturduğu için de şaşkınız."