BIST 10.269
DOLAR 32,25
EURO 34,80
ALTIN 2.433,42
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Bu iddialar Aytaç Durak'ı bitirir!

İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınan, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak hakkındaki iddialar bitmek bilmiyor...

Abone ol

İçişleri Bakanlığı'nın talimatıyla ‘Soruşturmanın selameti açısından’ görevden alınan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak ile ilgili skandalların ardı arkası kesilmiyor. 

Durak yaptığı basın toplantılarında ve açıklamalarda sürekli kendisine muhalif gazetecileri kast ederek ‘Mahkemede hesaplaşacağım, mahkum ettireceğim’ diyerek açıklamalar yapıyor.

İDDİA 1! BABALAR VE OĞULLAR BELEDİYE ŞİRKETİNDEN HUZURLU!
Uzun yıllar Adana Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı olan, belediyeye ait çeşitli şirketlerden astronomik miktarlarda huzur hakkı alan ve daha sonra MHP’den belediye meclis üyesi seçilen Zihni Aldırmaz’ın oğlunun da belediye şirketlerine avukatlık hizmeti vererek ücret aldığı ortaya çıktı. Zihni Aldırmaz’ın oğlu Nazım Aldırmaz’a ait hukuk bürosunun belediye şirketlerinin de avukatlık işini gerçekleştirdiği ortaya çaktı.

Nazım Aldırmaz’ın Hukuk müşavirliği adıyla Yeni Adana İmar A.Ş’den 2.500 Lira ücret aldığı da kulislerde konuşulan önemli iddialar arasında. Baba Zihni Aldırmaz'ın da söz konusu şirketten 7.000 Bin lira cıvarında ‘Huzur Hakkı’ olarak ücret aldığı daha önce de medyada yer almıştı.

İDDİA 2! Şimdi sıkı durun!Bu iddia Adana'yı karıştırır

Aldırmaz Hukuk bürosunda Nazım Aldırmaz ile birlikte çalışan bir başka isim daha var. Adana Adliyesi’nin önemli bir savcısının oğlu Aldırmaz Hukuk Bürosu’nda Nazım Aldırmaz ile birlikte ortak çalışıyor. Adana kent merkezinde Gizerler İş Merkezi binasında ortak büroda Nazım Aldırmaz ve Cem Yılmaz birlikte çalışıyorlar.

İDDİA 3!BASIN SAVCISININ OĞLU BELEDİYE ŞİRKETİNDEN ÜCRET ALIYOR

Yeni Adana İmar A.Ş Adana Büyükşehir Belediyesinin bir iştiraki. Sözkonusu şirket Adana’da konut yapıp satıyor. Yeni Adana İmar A.Ş daha önce de belediye bürokratlarına ödenen yüksek tutardaki Huzur Hakları nedeniyle gündeme gelmişti.

Adana Adliyesi’nin önemli mevkilerinden biri olan Basın Savcılığı görevini yürüten Duran Yılmaz’ın İşletme mezunu diğer oğlu Murat Yılmaz’ın da Yeni Adana İmar A.Ş’den maaş aldığı ortaya çıktı. Adana Basın Savcısı Duran Yılmaz’ın oğlu Murat Yılmaz’ın Yeni Adana İmar A.Ş’den 2.090 Lira ücret aldığı ortaya çıktı.

İDDİA 4! NAZIM ALDIRMAZ ‘BASIN’ DAVALARINDA DURAK’IN DA AVUKATI

Adana Basın Savcısı’nın Avukat oğlu Cem Yılmaz ile aynı hukuk bürosunu paylaşan Avukat Nazım Aldırmaz. Aldırmaz, Adana’da çeşitli basın mensuplarına açılmış ve halen devam etmekte olan davalarda da Aytaç Durak’ın vekili olarak davalara giriyor.

Durak’ın ‘Mahkum ettireceğim’ dediği ve haklarında Adana Basından Sorumlu Cumhuriyet Savcısı Duran Yılmaz tarafından iddianame hazırlanan ve dava açılan Basın Mensupları’nın yargılanması sürüyor. Bu davalarda Basın Savcısı Duran Yılmaz’ın oğlu Cem Yılmaz ile aynı hukuk bürosunda görev yapan Nazım Aldırmaz Aytaç Durak’ın avukatı olarak bu davalara giriyor.

İDDİA 5! YARGIYA BASKI İDDİLARI

İçişleri Bakanlığının talimatıyla görevden el çektirilen Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak hakkında eleştirel haberlere yer veren Gazetecileri mahkum ettireceğini sürekli tekrar etmesi akıllara soru işaretleri getiriyor.

Hatırlanacağı üzere Aytaç Durak hakkında haber yapan Medya mensupları ile lgili ‘Benimle uğraşanlar hep mahkum oldu. 5 kişiyi mahkum ettirdim, daha da olacaklar’ diyerek açıkça tehdit etmişti.

Durak yaptığı basın toplantısında şu cümleleri kullanmıştı; ‘Malımın hesabını vermekten dolayı sıkıntım olmadı ama birilerinden hesap soracağım, medyadan da hesap soracağım… Benimle uğraşanlar hep mahkum oldu. 5 kişiyi mahkum ettirdim, daha da olacaklar’

Durak’ın yaptığı açıklamada ‘Daha da olacaklar’ diyerek hakkında dava açtığı kişileri hangi bilgiye dayanarak mahkum olacaklarını önceden söylemesi ve bunu tehdit olarak kullanması akıllara soru işaretleri gelmesine neden oluyor.

İşte kamuoyunun merak ettiği o sorular

Durak belediye şirketi olan Yeni Adana İmar A.Ş’den bir hukuk bürosu vasıtasıyla Basın Savcısı’nın oğlu Cem Yılmaz ve yakın çalışma arkadaşı Zihni Aldırmaz’ın oğluna rant mı sağlıyor?

Basın Savcısı Duran Yılmaz’ın İşletme Mezunu diğer oğlu Murat Yılmaz’ın Yeni Adana İmar A.Ş’den 2.090 Lira maaşla çalışması medyayı baskı altında ?

Durak Yargı Mensuplarının yakınlarına bu şekilde fayda sağlayarak bu yolla yargıyı baskı altına mı almaya çalışıyor?

Kaynak: Cafesiyaset.com