BIST 9.717
DOLAR 32,51
EURO 34,95
ALTIN 2.436,36
HABER /  GÜNCEL

Bu haber Sosyal medyayı karıştırdı

ASELSAN'ın yüzde 51 oranındaki hissesinin İsrailli bir şirkete satıldığı haberi sosyal medyayı karıştırdı..

Abone ol

Türkiye'nin en önemli askeri teknoloji üretici şirketlerinden ASELSAN'ın hisselerinin İsrailli bir şirkete satıldığı haberi Twitter ve Facebook üzerinden ışık hızında yayıldı.

Konuyla ilgili Savunma Sanayi Müsteşarı'yla görüşen Bakan Egemen Bağış iddiaların asılsız olduğunu duyurdu

ISRAEL MILITARY INDUSTRIES

Türk ordusunun teknoloji ihtiyaçlarını karşılamak için kurulan ASELSAN'ın, yüzde 51'inin İsrail devlet şirketi Israel Military Industries satıldığına yönelik bir mesajla internette karşılaşırsanız sakın şaşırmayın.

Halka açık bir şirket olan Aselsan'da gizli kapaklı bir hisse devri olması mümkün değilken, ilk olarak sosyal medyada ortaya çıkan yalan, aynı "Münir Özkul öldü" haberlerinde olduğu gibi ışık hızında yayıldı.

İSRAİLLİ DEĞİL ÜRDÜNLÜ FİRMA

Kamuyu Aydınlatma Platformu'na geçen ay Aselsan tarafından Ürdün'de bir Arap şirketiyle ortak olarak yeni bir şirket kurulacağı bildirilmişti. Yeni kurulacak şirkette Aselsan'ın payının yüzde 49 olacağı şeklindeki bilgiyi evirip, çevirenler "Aselsan'ın yüzde 51'i İsrail'e satılıyor" haline dönüştürerek yeni bir internet operasyonuna imza attı.

EGEMEN BAĞIŞ YALANLADI

Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, Twitter üzerinden konuyla ilgili olarak "Savunma Sanayi Müsteşarımıza sordum: Aselan'ın %51'nin İsraillilere satıldığı iddiası tamamen uydurma bir palavra ve yalanmış. Bilginize" açıklamasını yaptı.