BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,81
ALTIN 2.513,09
HABER /  GÜNCEL  /  EMLAK

Riskli binasını yıktırmayan yandı!

Kentsel dönüşüm sırasında riskli binalarını yıktırmayan hak sahiplerinin tapusunun üzerine 'şerh' konulacak

Abone ol

Uygulamayla, alım, satım, devir gibi işlemlerde binanın riskli olduğu görülecek. İnceleme sonuçlarına hak sahipleri 15 gün içinde itiraz edebilecek.

İtirazlar değerlendirildikten sonra tespitler kesinleşerek, tapuda riskli binanın üzerine ''şerh'' konularak, ''Bu bina risklidir'' denilecek.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, dönüşümle çarpık kentleşmenin de önüne geçileceğini belirterek, ''Özellikle şehirlerin altyapı sorunlarının çözülmesini hedefliyoruz'' dedi.

START BAŞBAKAN'DAN

Türkiye'nin dönüşümü İstanbul'dan 'start' alacak. İstanbul'un acil dönüşümü bekleyen dört ilçesinde eş zamanlı yıkımlarla başlayacak dev dönüşümde ilk kazmayı, Başbakan Tayyip Erdoğan vuracak.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, nisan ve mayısta hedeflenen tarihi 'start'ın verileceği ilçeleri sır gibi saklarken, bu ilçelerin Zeytinburnu, Ümraniye, Pendik ve Avcılar olduğu öğrenildi. Zeytinburnu, Pendik ve Avcılar için kentsel dönüşüm alanları belirlemeleri tamamlanırken, Ümraniye için çalışmalar 2-B arazilerinden doğan sorunlar nedeniyle orta vadede çözülecek. Başbakan Erdoğan'ın "İktidarımıza mal olsa da yapacağız" diyerek sahiplendiği dev dönüşüm eş zamanlı olarak İstanbul ve Anadolu geneline yayılacak.

Yeni İstanbul'un dönüşümü, Kanalİstanbul ve iki şehir projeleri ile eşzamanlı ilerleyecek. 'Yeni İstanbul' 2023'e yetiştirilmeye çalışılacak. Meclis'te alt komisyondan geçen kanun tasarısının genel kurulda kabul edildikten sonra yasalaşacak. Yasa çıktıktan sonra acil dönüşümün başlatılacağı yerlerde 30 günlük tahliye süreci başlatılacak.