BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  SAĞLIK

Bu haber genç gülmek isteyenlere...

Diş Hekimi Şölen Arslan, tırnak kalınlığındaki bir porselenin yarattığı mucize etkiyi anlattı.

Abone ol

Dentalform Diş Kliniği hekimlerinden Şölen Arslan, tıp dünyasında mucize olarak aldalnırılan "Laminate" ile ilgili detayları internethaber okurları için yazdı:

Artık daha genç güleceksiniz!

Tırnak kalınlığında, istenen renk, boy ve formda özel olarak hazırlanmış bir porselen tabakasının dişin ön yüzüne yapıştırılması işlemine laminate uygulaması adı veriliyor.

Porselenden imal edilen bu kaplamalar ortalama 0,3 -0,5 mm kalınlığında, ışık geçirgenliğine sahipler, o nedenle uygulandıklarında naturel gözüküyorlar. Mevcut bir diş üzerine mükemmel bir uyum ve hassasiyetle hazırlanıp yerleştirilirler.

disgicirdatma.jpgDentaform kliniği tarafından geliştirilerek uygulanan yeni teknik ile porselen laminalar dişler kesilmeden, dolayısıyla dişlere zarar verilmeden ve aşındırma yapılmadan düşlerin ön yüzlerine yerleştiriliyor.

Aşamalar…

Oldukça hassas bir tekniktir. İyi bir klinik ve laboratuar çalışması gerektirir. Hekimin ve diş teknisyeninin bu konu üzerine teknik bilgisinin ve estetik görünüşünün ve yeteneğinin gelişmiş olası gerekir.

1.seans…

Hastanın diş taşları temizlenir, diş rengi seçilir ve dişlerin ölçüsü alınır.

2.seans…

Hazırlanan porselen yaprakçıklar dişin yüzeyine özel yapıştırıcılarıyla doğrudan diş minesinin üzerine yapıştırılırlar. Uygulama her diş için tek tek yapılmaktadır ve diş ipi ile ara yüzeyler temizlenebilir şekildedir.

Tedavi Süresi…

Muayene ve alınan ölçü işleminden sonra tedavinin laboratuar aşaması 4 gündür. İyi bir ağız bakımıyla yıllarca kendi dişiniz gibi kullanılabilir.

disgulnur1.jpg

Kimlere Uygulanıyor ?

Kırık veya çarpık dişleri olanlar
Dişler arasında seviye ve renk farklılıkları olanlar
Diş aralarında açık bulunanlar
Hatalı fırçalama nedeniyle ön yüzeyleri aşınmış dişlere sahip olanlar
Dişlerinin renginden memnun olmayan kişiler
Dişlerinin şeklinden memnun olmayanlar(uzun, kısa, küçük dişleri olanlar)
Güldüğünde dişeti normalden fazla görünen kişiler