BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan ve kürt vekillerin kritik toplantısı!

Hüseyin Çelik, merakla beklenen toplantının ardından önemli açıklamalar yaptı

Abone ol

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Başbakan Erdoğan'ın AK Parti'nin Doğu ve Güneydoğu milletvekilleriyle yaptığı toplantının ardından açıklamalarda bulundu.

Çelik, toplantı gündemiyle ilgili olarak şunları söyledi:

DOKUNULMAZLIK KONUŞULMADI

Doğulu vekillerle çok faydalı bir toplantı yapılmıştır. Ana başlıklardan biri dokunulmazlıklar değildi. Ama dokunulmazlık konusu da gündeme geldi. Biz bir kişiye, kişilere, partiye has bir düzenleme ve hareket halinde olmayacağız. Belli ilkeler çerçevesinde meseleye yaklaşılacak. Önümüzdeki günlerde olup bitenleri hep beraber izleyeceğiz. AK Parti'de ille de herkes aynı düşüncede olacak diye bir şey yok. Bütün söylenenler not alınmıştır. Bazı arkadaşlarımız çeşitli konulardaki düşüncelerini yazılı olarak getirdiler.

ULUDERE OLAYI

Türkiye’de bazı davalar sürüyor yıllarca. 1 yıl geçti Uludere üzerinden. Fakat mahkeme süreci devam ediyor. Bu yargıya intikal etmiş bir meseledir. Yargı adına biz nihai karara varamayız. Toplantıda bir an önce bu konudaki incelemelerin, yargılamaların bir an önce bitmesini istedi. Bunun terör örgütü tarafından istismar edildiğini söyledi ki haklılar.

BÖYLE SÖYLEMEK ÇARPITMA OLUR

1 yıllık kuvvet komutanlığı yapana generallere prosedür olarak veriliyor. Bu yönetmeliği eleştirebilirsiniz. Bu yönetmelik değişmeli diyebilirsiniz. Uludere’yi Hava Kuvvetleri Komutanı yaptı, kendisine madalya verildi derseniz bu çarpıtma olur.