BIST 10.083
DOLAR 32,42
EURO 34,79
ALTIN 2.440,38
HABER /  GÜNCEL

Bu görüntülerde yok yok

Elazığ’da MOBESE kameralarına bir çok asayiş olayı yansıdı.<br/>İlk görüntüde, tartışan gruptan bir kişinin karşısındaki insana kafa attığı ...

Abone ol

Elazığ’da MOBESE kameralarına bir çok asayiş olayı yansıdı.
İlk görüntüde, tartışan gruptan bir kişinin karşısındaki insana kafa attığı görülüyor. Darbeyi alan şahıs, boylu boyunca yere kapaklanırken, ardından arbede yaşanıyor.
Görüntüde şehrin farklı noktalarında yaşanan trafik kazaları da yer alıyor. Kazalara yine ışık ihlali ve dikkatsizliğin yol açtığı gözlemleniyor.

KENT MERKEZİNİ 77 KAMERA İZLİYOR
Kent Güvenliği Yönetim Sistemi sayesinde ileri teknoloji kullanarak güvenliğin sağlandığını belirten Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü Muhabere Elektronik Şube Müdürü Seydi Ertekin, “ Elazığ’da 59 noktada 58’i hareketli 19’u sabit toplam 77 kamera ile izleme yapıyoruz. Bunların dışında 6 ayrı noktada plaka tanıma sistemi ve bir de hız tespit sistemimiz bulunuyor. MOBESE’yi örneğin bir asayiş olayında failin ortaya çıkartılmasında kullanıyoruz. Bunların yanı sıra Trafikte meydana gelen kazalarda, kazanın neden olduğu, yolla veya sürücüyle ilgili bir problemin olup olmadığını ayırt edebiliyoruz. Sürücülerin trafik kurallarına uyup, uymadığını da rahatlıkla belirleyebiliyoruz. Aynı zaman da bu görüntüler delil niteliği taşıdığından dolayı ilgili mahkemelere de gerektiğinde gönderiyoruz” dedi.
MOBESE’nin alt yapısının geliştirilmeye müsait olduğunu da belirten Ertekin, şuanda Elazığ’ın 5 ilçesinde de aynı sistemin kurulu olduğunu söyledi.
(İHA)