BIST 9.719
DOLAR 32,52
EURO 34,80
ALTIN 2.422,88
HABER /  GÜNCEL

Bu görüntüler kan donduruyor!

Hayvanlara vahşi şekilde işkence ederek öldürdüğü iddia edilen kişinin şimdi de bir sokak köpeğini dövdüğü anlar kameralara yansıdı.

Abone ol

Samsun'da, hayvanlara vahşi şekilde işkence ederek öldürdüğü iddia edilen A.Ç., N.Ç. ve A.Z.'nin, geçtiğimiz günlerde bir sokak köpeğini döverek öldürmesi kameralara yansıdı.

Hayvanseverleri ayaklandıran bu video, A.Ç.'nin yeğeni Ş.B. tarafından çekildi.

DAYIM BUNU DEVAMLI YAPIYOR

A.Ç., videoyu neden çektiğini şöyle anlatıyor:

"Kendisini kaç kez uyardım, ama beni dinlemiyor. Dayım bunu hep yapıyor. Ben de artık dayanamadım ve kameraya çektim gizlice. İnternete koydum, köy halkı düşman oldu bana evimden çıkamıyorum"

Hayvanseverler arasında infial yaratan bu video, sosyal paylaşım sitelerinde de paylaşılıyor ve suçluların cezalarını çekmesi isteniyor.

Hayvanseverler, Samsun Vezirköprü Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunmaya hazırlanıyor.

HAYTAP'TAN DUYURU

HAYTAP Hayvan Hakları Federasyonu da, olayla ilgili olarak internet istesinde bir duyuru yayınladı:

"Samsun'daki vahşet dolu görüntülere insan olarak diyecek sözümüz kalmadı. Bizler minik bir kedi yavrusuna bile hayat vermeye çalıştıkça izlediğimiz bu görüntüler kendimizden insanlığımızdan utandırır hale getirdi hepimizi. Zavallı masum, savunmasız canlara, bizlere güvenip canlarını, sevgilerini karşılıksız teslim eden güzelliklere can borcumuz var.

"Dünyanın en acımasız en vahşi ve en gözü doymaz yaratığı insanoğlu denen canavarın elinde son nefesini, hem de tarifsiz acılarla vereceğini bilmeyen bu zavallılara ahlaki ve vicdani borcumuz var...

"Şimdi sizlere soruyoruz: 5199 sayılı hayvanları koruma kanunu kabahatler kanunu kapsamında kaldıkça çocuklarımızın güvende olduğunu nasıl söyleyebileceğiz? Daha kaç hayvanın bu şekliyle can çekişmesi gerekiyor? Toplumdaki en zayıf halkayı koruyamıyorsak, potansiyel suçlu 'ben buradayım' diye hala bağırıyorsa ve hala 'önce insan hakları' deniyorsa, istifa ediyoruz o insanlıktan"

İŞTE O GÖRÜNTÜ