BIST 9.525
DOLAR 32,52
EURO 34,74
ALTIN 2.489,28
HABER /  GÜNCEL

Koşaner hakkında suç duyurusu!

Hukuk Dernekleri Platformu üyesi bir grup avukat, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner hakkında suç duyurusunda bulundu.

Abone ol

Hukuk Dernekleri Platformu üyesi bir grup avukat, Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde yer alan, Balyoz Davası yargılama sürecine ilişkin açıklamayla ilgili olarak Sultanahmet'teki İstanbul Adliyesi'nde, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner hakkında suç duyurusunda bulundu.

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesindeki açıklamaya tepki gösteren MAZLUMDER İstanbul Şubesi üyeleri de basın açıklaması yaptı. MAZLUMDER İstanbul Şubesi üyelerinden oluşan bir grup, Sultanahmet'teki İstanbul Adliyesi önünde saat 11.00'de toplandı. Grup adına konuşan MAZLUMDER İstanbul Şube Başkan Yardımcısı Avukat Kaya Kartal, Genelkurmay'ın açıklamasının saygısızlık olarak ele alınmasını gerektiğini ifade ederek, "Bu açıklama, 28 Şubatlarda brifing vermeye alışan Genelkurmay'ın bu alışkanlığını devam ettiğinin örneğidir. Bu açıklama ve benzer açıklamaların artık modası geçmiştir. Söz konusu açıklama hakkında tehdit edilen yargı organının derhal harekete geçmesi gerekmektedir" dedi. Dernek üyeleri ayrıca, kobay asker tartışmalarına ilişkin de suç duyurusunda bulundu.

MAZLUMDER İstanbul Şubesi üyelerinin açıklamasının ardından saat 12.00'da adliye önünde toplanan Hukuk Dernekleri Platformu üyesi avukatlar da Genelkurmay'ın sitesinde yer alan açıklamalara tepki gösterdi. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner hakkında suç duyurusunda bulunan grup adına konuşan avukat Tülay Sofu, "Yargı organları görevlerini yaparken hiçbir şahsın veya kurumun baskısı altında olamaz. Baskı altındaki bir yargı adalete hükmedemez. Hukukçular olarak bu hukuk tanımazlığı kabullenmemiz mümkün değildir" diye konuştu.

Grup üyeleri, açıklamanın ardından suç duyurusu dilekçesini savcılığa verdi.