BIST 10.083
DOLAR 32,39
EURO 34,80
ALTIN 2.442,03
HABER /  GÜNCEL

Bu görüntüde öyle anlamlar yüklü ki !

Brezilya’da düzenlenen 2014 Dünya Kupası kapsamında oynanan Brezilya-Hırvatistan maçını görme ve işitme engelli arkadaşına anlatmayı başaran...

Abone ol

Brezilya’da düzenlenen 2014 Dünya Kupası kapsamında oynanan Brezilya-Hırvatistan maçını görme ve işitme engelli arkadaşına anlatmayı başaran Helio adlı Brezilyalı, engellerin nasıl aşılabileceğini kanıtladı.
Brezilya’da işaret dili öğretmenliği yapan Helio Fonseca, gözleri görmeyen ve kulakları duymayan engelli arkadaşı Carlos’un 2014 Dünya Kupası heyecanını yaşayabilmesi için ilginç bir yöntem buldu. Fonseca, futbol sahasını temsilen yaptığı düz bir tahtayla arkadaşı Carlos’un maçı takip etmesini sağladı. Maç oynanırken Carlos’un ellerini tutan Fonseca, arkadaşının bir elini kendi takımları olan Brezilya diğer elini de Hırvatistan olarak kullandı. Maçı izleyen Fonseca karşılaşma sırasında, atakların nerede geliştiğini ve topun sahanın neresinde olduğunu arkadaşının ellerini tutarak ve ellerini hazırladığı tahtanın üzerinde oynatarak anlattı. Bu sırada Fonseca’nın eşi, Carlos’un sırtına çizdiği işaretlerle maçın ayrıntılarını anlattı. Brezilya’nın attığı gollerle sevinen üç arkadaş, görüntüyü izleyenlere duygusal anlar yaşattı.
Geçen Perşembe oynanan 2014 Dünya Kupası’nın açılış maçında Brezilya ile Hırvatistan karşılaşmıştı. Açılış maçını 3-1’lik skorla Brezilya kazanmıştı.
(İHA)