BIST 10.083
DOLAR 32,43
EURO 34,82
ALTIN 2.439,33
HABER /  GÜNCEL

Bakan da G.Saray’ın kararını doğru bulmadı

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç Galatasaray’ın Beko Basketbol Ligi Play-off final serisi maçına çıkmama kararı ile ilgili olarak, ...

Abone ol

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç Galatasaray’ın Beko Basketbol Ligi Play-off final serisi maçına çıkmama kararı ile ilgili olarak, “Basketbol liginin şampiyonu kanaatimce sahada belirlenmeli” dedi.
9. Kariyer Zirvesi’nde öğrencilerin sorularını yanıtlayan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Beko Basketbol Ligi Play-off final serisinde Galatasaray ile Fenerbahçe arasında yaşanan gerginliği değerlendirdi.
Kılıç, Galatasaray’ın final maçına çıkmama kararı ile ilgili olarak, “Ben şunu söylemek isterim. Basketbol liginin şampiyonu kanaatimce sahada belirlenmeli. Düşüncem bu. Herkesin şu anda aklı selimle sakin bir şekilde konuya yaklaşmalı. Süreç şu anda devam ediyor” dedi.
Sporda şiddetin önlemesi konusuna da değinen Kılıç, “Sporda şiddet yasamız var. Adımlar da atılmış durumda. Önümüzdeki sezonda elektronik bilet uygulaması devam edecek. Sadece futbol değil baskette ve başka branşlarda da hayata geçiyor. Sizler de orada maç izlemek istiyorsunuz. O ortamın da ona uygun olması lazım. Burada hiçbir kardeşimin şiddet yanlısı bir tutum içerisinde olabileceğini tahmin etmiyorum. Şiddete karışanlar kulübünün taraftarı değildir. Sporda dışındaki şiddet neyse bu da odur. Bir taş atmak ile bir meşale atmak, normal şekilde edemeyeceğiniz küfürü kalabalık şekilde dile getirmek tasvip ettiğimiz hareketler değil. Bunu bizler söylüyoruz ama bunu herkesin söylemesi lazım” şeklinde konuştu.
(İHA)