BIST 10.277
DOLAR 32,28
EURO 34,76
ALTIN 2.393,80
HABER /  GÜNCEL

BDP kan davasını bitirdi

Diyarbakır’ın Bismil ilçesi Köperi köyünde 14 Nisan 2014 tarihinde alacak verecek nedeniyle çıkan silahlı kavgada hayatını kaybeden Eşref Es...

Abone ol

Diyarbakır’ın Bismil ilçesi Köperi köyünde 14 Nisan 2014 tarihinde alacak verecek nedeniyle çıkan silahlı kavgada hayatını kaybeden Eşref Esmer ailesi ile olaya karışan İnanç ailesi arasında yaşanan kan davası BDP Batman, Diyarbakır ve Bismil teşkilatlarının araya girmesi ile sona erdi.
Batman’da düzenlenen barış yemeği ile barıştırılan Esmer ve İnanç ailelerinin mensupları Kuran-ı Kerim’in altından geçerek kan davasını sona erdirdi. Batman’daki bir düğün salonunda düzenlenen barış yemeğine HDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, Batman Belediye Eşbaşkanları Sabri Özdemir, Gülistan Akel, BDP Parti Meclis Üyesi Nezir Gürcan, HDP Batman İl Başkanı Abdullah Yıldız, BDP Batman İl Başkanı Serdar Atalay, BDP Diyarbakır İl Eş Başkan Yardımcısı Şemsettin Yılmaz ile İnanç ve Esmer ailelerinin mensupları katıldı.
Barış yemeğinde konuşma yapan HDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, “Batman bugün önemli bir barış hukukuna tanıklık etti. Bizler de bunun tanığı olduk. Önemlidir bizim için, çünkü ortada ölüm vardır. Ortada yaralanma vardır. Ama buna rağmen aileler büyüklük gösterip bir araya geldiler. Özellikle Esmer ailemizin göstermiş olduğu büyüklük önünde saygı ile eğiliyoruz. Bu barışın toplumumuzun bütün sorunlarının çözümüne örnek olacağına inanıyoruz. Bazen çok küçük bir olay çatışmaya neden olabilir, ölümler, yaralanmalar olabilir. Bazen çok büyük meseleler yaşanır. Ama önemli olan emeğin çözüm için, barış için olmasıdır. Bugün aileler arasında yaşanan barış hukuku bizler açısından önemlidir. Hele hele toplumsal barışa ihtiyaç duyduğumuz, demokratik çözümün arifesinde olduğumuz bugünlerde yaşanan sulhun, toplumumuzdaki bütün sorunların çözümüne örnek olmasını arzuluyoruz” dedi.
(İHA)