BIST 10.277
DOLAR 32,27
EURO 34,77
ALTIN 2.399,28
HABER /  GÜNCEL

Ailesini sefaletten kurtarmak için iş istiyor

Şırnak’ta, geçirdiği hastalık nedeniyle 5 defa ameliyat olan 6 çocuk babası Muhyettin Bayat, ailesine bakmak için çalışabileceği bir iş bulu...

Abone ol

Şırnak’ta, geçirdiği hastalık nedeniyle 5 defa ameliyat olan 6 çocuk babası Muhyettin Bayat, ailesine bakmak için çalışabileceği bir iş bulunması konusunda yetkililerden yardım bekliyor.
Şırnak’a bağlı Toptepe köyünde yaşayan Muhyettin Bayat, tek isteğinin ailesini geçindirmek ve çocuklarının eğitimlerini yapabilmek için bir iş olduğunu söyledi. Hastalığı ve geçirdiği ameliyatlardan dolayı 5 kilogramdan fazla ağırlık kaldıramadığını belirten Bayat, temizlik ya da bekçilik gibi işleri yapabileceğini ifade etti. 6 çocuğunu sadece ellerindeki bir inekten elde ettikleri süt ile geçindirmeye çalıştığını ifade eden Bayat, “Ben her zaman hastayım. Ciğerlerim hiç iyi değil. Geçen hafta ben evde bayıldım, ambulans geldi. Hastanede 6 gün yatırıldım. Geçen sene çobanlık yaptım. Ama sonra hasta olduğum için mecburen işi bıraktım. 5 kilogram ağırlık kaldıramıyorum. 5 kere ameliyat oldum. 2 kere fıtık, 2 kere apandisit ve 1 kere de gözlerimden ameliyat oldum" dedi.
Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) yardımıyla ev yapmak için başvuru yaptığını ifade eden Bayat, dosyasının kabul olduğunu ve SYDV’nin kendisine 5 ton demir verdiğini belirten Bayat, geri kalan 1.5 ton demiri de borç aldığını ve bu borcunu ödeyemediğini açıkladı. Bayat, borçlu olduğu kişilerin sürekli para istediğini ve bunu ödemeye gücünün olmadığını söyledi. 6 çocuğu olan Bayat, 3 çocuğunun zor şartlarda eğitim gördüğünü kaydetti. Bayat, “Çalışıp aileme bakmak istiyorum. Çocuklarımı okutmak istiyorum. Bu konuda yetkililerden yardım bekliyorum" diye konuştu.
Muhyettin Bayat’ın ilkokul 3. sınıfa giden kızı Kadriye Bayat ise babasının sürekli hasta olmasından dolayı okuyup hemşire olmak istediğini söyledi. Kadriye Bayat, hemşire olduktan sonra babası gibi hasta olanlara yardımcı olacağını dile getirdi.
(İHA)