BIST 10.191
DOLAR 32,38
EURO 34,74
ALTIN 2.403,91
HABER /  GÜNCEL

Bu fotoğrafı hiç görmediniz

Öcalan savunmasında "Elime hiç silah almadım" demişti. Ama kendi sitesinde bu iddiası yalanlandı. İşte silahlı Öcalan;

Abone ol

Dün PKK’nın terör eylemlerine başlamasının 25’inci yıldönümüydü. Eruh’ta düzenlenen şenliğe 30 bin kişi katılırken, PKK da internet sitesine Abdullah Öcalan’ın Suriye’de omzunda ABD yapımı M-16 tüfeği ile çekilmiş bir fotoğrafı vardı.

Öcalan İmralı’daki savunmasında “Elime hiç silah almadım” demişti...

FOTOĞRAF KALDIRILDI

Mayıs ayında siteye konulan fotoğraf, PKK’nın Eruh ve Şemdinli baskınlarıyla terör eylemlerini başlattığı 15 Ağustos 1984’ün yıldönümünde ise kaldırıldı.

PKK’nın silahlı kanadı Halk Savunma Birlikleri’nin (HPG) internet sitesi’nde Kürt açılımı tartışmalarının yoğunlaştığı dönemde Öcalan’ın silahlı fotoğrafına yer vermesi dikkat çekti. Öcalan’ı safari kıyafeti ve omzundaki M-16 ile gösteren fotoğrafın, Suriye’de barındığı yıllarda kaldığı evin kitaplık bölümünde çekildiği öğrenildi. Çerçeveli kendi fotoğraflarının da bulunduğu kütüphane önünde çekilen fotoğrafın, Öcalan’ı silahla gösteren ender fotoğraflarından biri olduğu belirtildi.

GÖZÜMÜZDEN KAÇTI

Fotoğrafın Kürt sorununun çözümü konusunda olumlu gelişmelerin yaşandığı dönemde galeriye bırakılması eleştiri konusu olunca, örgütün silahlı eylemlere başlamasının yıldönümü nedeniyle galeriden kaldırıldı. Site yetkilileri, galeriye her dönem Öcalan’ın değişik fotoğraflarının konulduğunu, silahlı fotoğrafının döneme uygun düşmemesi nedeniyle kaldırıldığını söyledi. Bir site yöneticisi, “Fotoğraf gözümüzden kaçtı, farkedince kaldırdık” dedi.