BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,72
ALTIN 2.453,33
HABER /  GÜNCEL

Eruhta yol haritası hüsranı

DTP'li belediye tarafından 15 Ağustos nedeniyle Eruh'ta düzenlenen festival, yol haritası nedeniyle akına uğradı. Ancak beklenen harita çıkmadı

Abone ol

Terör örgütü PKK'nın ilk silahlı eylemini düzenlediği Eruh'ta DTP'li belediye tarafından festival organize edildi... İlk silahlı eylemin yıldönümü olan 15 Ağustos'ta planlanan Cirav Doğa ve Kültür Festivali'nin bugüne denk getirilmesinin DTP'liler için bir anlamı daha vardı.. O da bugün İmralı'dan açıklanacağına kesin gözüyle bakılan yol haritasıydı..

Teröristbaşı Öcalan'ın yol haritasını açıklayacağının bildirilmesi üzerine çevre illerden 15 bin kişi festivale akın etti. 50 bin kişi kapasiteli alan hazırlanmıştı... Kadınlar beyaz hakim giysileriyle barış mesajı vermeyi amaçlıyordu.

Harita açıklansa festivalde coşkulu bir kutlama yapılacaktı... Ancak beklenen harita çıkmayınca kutlamalar da sönük geçti...

POLİSTEN PANZERLİ ÖNLEM

Yaklaşık 2 bin polis, 3 bin askerin geniş önlem aldığı festivalde, Şırnak'tan gelen partililer güvenlik gerekçesiyle ilçeye sokulmadı. Asker şehir girişlerinde, polis festival alanı çevresinde önlem aldı. DTP'lilerin kurduğu çadırlarda önlerinde polisler olası provakasyona karşı panzerlerle önlem aldı.

DTP milletvekilleri Osman Özçelik, Sabahat Tuncer, Şerafettin Halis, festival alanına erken saatlerde geldi.

FESTİVALDEN ERDOĞAN'A DESTEK

DTP’liler, festivale barış için katıldıklarını dile getirip Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın “Tırnaklar birbirinden ayrılmaz” sözlerini desteklediklerini belirtti. Festival alanında geniş önlem alan polis, 1 kişiyi gözaltına aldı. Bu kişinin gözaltına alınmasını duyan partililer bulunduğu yere akın ederken, partilileri İstanbul Milletvekili Sabahat Tuncer ile Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak sakinleştirdi.