BIST 10.334
DOLAR 32,24
EURO 34,78
ALTIN 2.461,01
HABER /  POLİTİKA

Kasımpaşalı lakabını değiştirdi

Gül'ü yuhalatmadı, hedefinde Başbakan vardı. Artık 'Kasımpaşalı' demeyeceğini belirtip Erdoğan'a yeni bir lakap taktı...

Abone ol

Öcalan'ın bugün açıklaması beklenen yol haritasını Çarşamba gününe ertelemesi MHP lideri Bahçeli'nin gündeminde.

Ertelemeyi inandırıcı bulmayan Bahçeli yol haritasının diğer üç koordinatöre görüşülmek üzere gönderildiğini iddia etti.

Bahçeli, Cumhurbaşkanı Gül'ü konuşurken salonda yuh sesleri yükseline MHP lideri tepki gösterdi ve eliyle partilileri susturdu.

MHP lideri Devlet Bahçeli partisinin Erzurum il kongresinde konuştu.

NORŞİN İSMİ NUTUK'TA YOK

Şu an Türkiye'de AKP ile DTP arasında örtülü bir koalisyon başlamıştır. İçişleri Bakanı milli birliği baltalamak için aldığı talimatı yerine getirmektedir. Nutuk'ta Norşen ismi yok. Atatürk'ü de bölünmeye alet ediyorsunuz.

KASIMPAŞALI TAYYİP YERİNE POTOMYALI TAYYİP!

Başbakan Erdoğan'ın değiştirilen yer isimlerle ilgili olarak herkesin istediğini söylemesi gerektiğini belirtmesine tepki gösteren Devlet Bahçeli, "Türkiye Cumhuriyeti Devletinde isteyen istediği yerde, istediğini kullanıp değiştiremez. Sen kullanmak istiyorsan, o senin bileceğin iş. Kasımpaşalı Recep Tayyip diyeceğimiz yerde "Potomyalı Recep Tayyip Erdoğan deriz. Ama Güneysu'yu kaldırıp Potomya yaparsanız, bir başka şeye hizmet etmiş olursunuz" dedi.

GAFLET VE İHANET

Terörle mücadele başkadır. Bunu bir kimlik sorunu hale getirip Türkiye'de demokratikleşme adı altında PKK terör örgütünün 25 yılda başaramadığını siyasallaşarak bugünkü AKP iktidarı da başaramayacaktır. Erzurum'dan sesleniyorum. İşte burası doğunun insanıdır. Kendi haline bırakırsanız kardeşçe yaşıyor. Ama malesef içeriden ve dışarıdan bölücü terörle mücadele edilecek yerde Türkiye'yi etnik bölünmeye doğru götürebilecek bir gaflet daha da ileri gitiğimizde bir ihaneti Türkiye'de görmekteyiz

GÜL'Ü YUHALATMADI

Hayır hayır Devlet başkanı yuhalanamaz O çünkü Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanıdır. Ne kadar hata yaparsa saygı duyulacaktır. Sayın cumhurbaşkanı İran gezisi yolunda uçakta "Türkiye'de Kürt sorununda iyi şeyler olacaktır" demiştir. Daha sonra başbakan tarafından tekrarlanmıştır. Sözde aydın geçinen bazı kişilerce PKK yandaşlığı yapılarak sürdürülmekteydi.

KİM DEVLET ZİRVESİ

'Devletin zirvesinde uyum vardır. Bu sorun mutlaka çözülecek' diyorsunuz. Kimdir bu devletin zirvesi? Zirvede uyum varsa bunu sen tekrarlayacağın yerde uyumu sağlamış olan devletin zirvesindeki unsurlar neden milletin huzuruna çıkıp 'evet ben de istiyorum' diyemiyor.

HAİNLE HAİNİ BESLEYENİ GÖRECEKSİN

Öyle bir süreç içinde olunmalıdır ki bölünme için ne gerekiyorsa yapılmalı öbür yanda MHP parçalanmalı. Ülkeyi bölmek isteyenlerle MHP'yi parçalamak isteyenler aynı kabın içinde.. Cenabı Allah iki göz vermiş. Hainle haini besleyeni göreceksiniz.

İNANAN VAR MI ACABA?

PKK'nın eyleminin 25. yıl dönümünde yeni bir yol haritası sunulacak deniyor. 15 Ağustos'ta sunulacak yol haritası bir sebeple Çarşambaya ertelendi. Buna inanan var mı acaba? Avukatlar oraya varmışken 25 yılda mücadele eden İmralı canisi 4-5 madeyi 157 günden beri yazma aczine düşüp "şimdi yazamadım Çarşamba günü yazacağım" diyor. Yoksa 4. koordinatör olarak diğer üç koordinatöre metni mi göndermiş oluyor? Bu konunun aydınlanması ve iyi bilinmesi lazım.

SAYIN DTP'LİLER OYUNA GELMEYİN

Bu ülkede yaşıyorsunuz, siyasal haklarınızı kullanıyorsunuz. Görüyorsunuz Meclis'te kapı komşu oturuyoruz meclis'te birbirini incitme olayını gördünüz mü? Ama dün adam yerine koymayıp muhatap almayan 157 günden beri ne oldu da kabul etmediğin PKK'ya terör örgütü dedirtemediğin insanlar kulağına fısıldadılar da siz onun üzerine mi görüşme yaptınız?