BIST 10.269
DOLAR 32,26
EURO 34,79
ALTIN 2.441,94
HABER /  GÜNCEL

Cep telefonundan en az zarar görmenin yolları

Ce telefonun sağlığımıza verdiği zararı en aza indirmek için ne yapmalısınız? Bu uzman tavsiyelerini okuyun...

Abone ol

Cep telefonu başta olmak üzere televizyon, telefon, telsiz gibi kaynaklardan gelen zararlı sinyallerin çeşitli sağlık sorunlarına neden olduğu araştırmalarla kanıtlanmış bir tıbbi gerçek.

Kulaklık ve mikrofon seti kullananların yüzde 80'inde cep telefonundan kaynaklanan sorunların olmadığının gözlendiğini anlatan Do. Dr. Savaş Durduran, en az arar görmk için yapılacakları ise şöyle sıralıyor:

- Cep telefonunun zararlarından korunmak için mümkün olduğu kadar sabit telefon tercih edilmeli.

- Çekim gücü kötüyse konuşmalar kısa tutulmalı. Sinyal tam alınamıyorsa, cihaz maksimum enerji harcayacağı ve daha fazla elektromanyetik dalga yayacağı için konuşulmamalı.

- Mümkünse kulaklık, araçlarda araç kiti kullanılmalı.

- Sık sık konuşma yapmak yerine kısa mesaj gönderme tercih edilmeli.

- Ayrıca başparmağımızı telefon ile kulak arasındaki mesafeyi artırmak için telefon ile kulak arasına yerleştirmeliyiz.''

Selçuk Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Savaş Durduran, cep telefonlarının vereceği zararı ise şöyle anlattı: ''İnsan vücudunun dengesini bozan etkenlerden bazıları, kimyasal kirleticiler, haberleşme frekansları, elektrik güç taşımalarından gelen sinyallerdir. Toksin madde, radyasyon gibi kirleticilerden gelen sinyaller, canlının elektromanyetik dengesini bozmaktadır. Cep telefonu başta olmak üzere televizyon, telefon, telsiz, uydu ve baz istasyonları gibi bazı kaynaklardan gelen sinyaller, genel keyifsizlik, boyunda sertlik, göğüs acısı, baş ağrısı gibi rahatsızlıklara neden olabiliyor. Alzheimer, parkinson gibi sinir hastalıklarının oluşma riskini arttırıyor.''