BIST 10.557
DOLAR 32,19
EURO 35,13
ALTIN 2.430,67
HABER /  GÜNCEL

Bu fotoğrafa açıklama geldi

Atatürk’e ait büstü yıkıntılar arasında gösteren fotoğrafın gerçeği yansıtmadığı bildirildi.

Abone ol

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, dün bir gazetede "99 Yıllık Anadoluhisarı Yıkıldı" başlıklı haberde, Mustafa Kemal Atatürk'e ait büstü yıkıntılar arasında gösteren fotoğraf ve fotoğraf altında yer alan "Yıkım sırasında Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün büstünün de yıkılması tepki çekti" ifadeleri üzerine açıklama yapılması gerektiği belirtildi.

Açıklamada, söz konusu yıkımın, mülkiyeti Marmara Üniversitesi'ne ait yerde ve Marmara Üniversitesi Rektörlüğü'nün 17 Kasım 2011 tarih ve 21337 sayılı yazıları ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi Boğaziçi İmar Müdürlüğünden talep edildiği kaydedildi.

Yıkımı yapılan işgalli yerin içerisinde bulunan Mustafa Kemal Atatürk büstünün, yıkım işleminden zarar görmesi ihtimaline karşı, yıkım ekiplerince yerinden özenle kaldırıldığı dile getirilen açıklamada, büstün, Marmara Üniversitesi Koruma ve Güvenlik Müdürlüğüne sağlam bir şekilde tutanak ile teslim edildiği ifade edildi.

Açıklamada, şöyle devam edildi: "Yıkım sonrası kulüp yöneticisi ve taraftarın üniversite görevlilerini ölümle tehdit ettikleri, hakaret ve tehdidin artması ve çevik kuvvet ekibinin de bölgeden ayrılması üzerine, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri de bölgeden çekilmek zorunda kaldı. Güvenlik görevlilerinin bölgeden ayrılmasını fırsat bilen bazı taraftarın Atatürk büstünü eşyaların arasından aldıkları ve yıkıntıların arasına yerleştirerek önünde fotoğraf çektirdikleri görülmüş ve bu durum da Marmara Üniversitesi ve Koruma Güvenlik Müdürlüğü tarafından tutanakla tespit edilmiştir. Dolayısıyla fotoğraf, gerçeği yansıtmamaktadır."