BIST 10.248
DOLAR 32,25
EURO 34,67
ALTIN 2.398,49
HABER /  GÜNCEL

Aykut Kocaman'ın itirazı reddedildi

TFF, Aykut Kocaman'ın, Orduspor maçının ardından yaptığı açıklamalar nedeniyle verilen 1 maçlık cezaya ilişkin itirazını reddetti.

Abone ol

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Tahkim Kurulu, Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman'ın, Orduspor maçının ardından yaptığı açıklamalar nedeniyle verilen 1 maçlık cezaya ilişkin itirazını reddetti.

Tahkim Kurulu, Teknik Direktör Aykut Kocaman'ın, Orduspor maçından sonra yaptığı açıklamaların ardından Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu tarafından verilen 1 maçlık soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağına ilişkin itirazını değerlendirdi.

Kurul, verilen kararda, hukuki nitelik ve cezanın tayini bakımından bir isabetsizlik bulunmadığının anlaşıldığını belirterek, itirazın reddine karar verdi.

Aykut Kocaman, Orduspor karşılaşmasının ardından hakem hatalarıyla ilgili bir soru üzerine, "Sivaspor maçıyla başlayan, ufak ufak hani 'ince ince Yasemince' derler ya, böyle bir durum var. Bir budama var. Güç dengeleri değişti.

Bu güç kaybını da hakemlerin iyi aldığını düşünüyorum. Çok net söylüyorum, güç dengeleri değişti" şeklinde konuşmuştu. PFDK, Kocaman'a 10 Ocak'taki toplantısında, 1 resmi müsabakada soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı getirmişti. Kocaman bu cezasını, 12 Ocak'ta Ziraat Türkiye Kupası'nda Konya Torku Şekerspor ile yapılan maçta çekmişti.

Kurul, Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu'nun 12 Mart 2011 tarihli kararı ile iptal edilen Futbolcu Temsilci Sınavı'na yönelik itirazları da değerlendirdi.

Kurul, TFF Yönetim Kurulu'nun iptale ilişkin kararında usul ve esasa bir aykırılık bulunmadığını belirleyerek, itirazları reddetti.

Kurul ayrıca Samsunspor yöneticisi Tarkan Demirhan hakkında verilen 6 günlük hak mahrumiyeti ve 20 bin liralık para cezasını onadı.