BIST 9.979
DOLAR 32,40
EURO 34,80
ALTIN 2.435,40
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Bu film Türkçe ve Kürtçe gösterilecek!

120 kopya ile vizyona girecek Mandela: Özgürlüğe Giden Uzun Yol ülke genelinde bazı sinemalarda Kürtçe altyazı seçenekleriyle izleyiciyle buluşacak.

Abone ol

Mandela: Özgürlüğe Giden Uzun Yol filmi Nisan ayında MGbeyond ithalâtıyla tüm Türkiye’de gösterime girecek.

13228286965_dc354743e0_m.jpg120 kopya ile vizyona girecek film ülke genelinde bazı sinemalarda Kürtçe altyazı seçenekleriyle izleyiciyle buluşacak.

Güney Afrika’daki ırkçı beyaz rejime karşı yürüttüğü mücadele nedeniyle ömrünün 27 yılını demir parmaklıklar ardında geçiren Nelson Mandela, ülkesine 5 yıl devlet başkanı olarak hizmet etmişti.

Efsanevi lider Nelson Mandela’nın siyaseti bıraktıktan sonra kaleme aldığı otobiyografisinden beyazperdeye aktarılan Mandela: Özgürlüğe Giden Uzun Yol filmi Nelson Mandela’nın hayat hikâyesini anlatan ilk film olma özelliğini taşıyor.

screen-shot-2014-03-18-at-9.33.57-am.pngFilm, Nelson Mandela'nın küçük yaşta çobanlık yaptığı Transkei köyündeki çocukluk yıllarından, Güney Afrika'nın demokrasiyle seçilmiş ilk başkanı olduğu döneme kadar olan etkileyici hayat hikayesini anlatıyor.

Film, Nisan ayında MGbeyond ithalatıyla tüm Türkiye'de vizyona girecek. 120 kopya ile vizyona girecek film ülke genelinde bazı sinemalarda Kürtçe altyazı seçenekleriyle izleyiciyle buluşacak.

Yönetmenliğini Justin Chadwick'in üstlendiği Mandela: Özgürlüğe Giden Uzun Yol filminde Nelson Mandela'yı Pasifik Savaşı, Prometheus, Thor gibi yüksek bütçeli filmlerde rol almış olan İngiliz oyuncu İdris Elba, Winnie Madikizela Mandela'yı ise Karayip Korsanları ve son olarak da James Bond'un serisinin son filmi Skyfall ile dikkat çeken son Bond kızı Naomie Harris canlandırıyor.