BIST 9.493
DOLAR 32,49
EURO 34,75
ALTIN 2.487,49
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Grup Yorum açlık grevine son verdi

Protest müziğin temsilcisi, Grup Yorum, 32 gün süren açlık grevini sonlandırdı.

Abone ol

“Yurt dışı çıkış yasaklarını ve Sanatçılar üzerindeki baskıların” son bulması için 14 Şubat tarihinde bir aylık açlık grevine başlayan Grup Yorum elemanları 17 Mart akşamı İstiklal Caddesi Suriye Pasajı önünde yaptıkları basın açıklamasıyla eylemlerini sonlandırdıklarını duyurur.

Diren! Kazova-DİH Mağaza ve Kültür Merkezi'nde başlayan direniş yüzlerce Grup Yorum dinleyicisi ve sanatçı tarafından ziyaret edilmiş çeşitli kurum kuruluş, sanat çevreleri de açlık grevine destek verdiler. Grup Yorum elemanları açlık grevinin son haftasını ise Beyoğlu'ndaki Divriği Kültür Derneği'nde geçirmişlerdir.

Açlık grevini sonlandıran açıklamada önce Grup Yorum elemanı Cihan Keşkek söz aldı. Keşkek, açlık grevi direnişinin zorunluluğu ve sıradan bir eylem olmadığını vurguladı. Ardından bir ay kesintisiz açlık grevinde olan Ali Aracı ise aydın sanatçıların basın açıklamaları dışında meşru zeminde farklı eylemlerle de haklarını araması gerektiğini söyledi.

Yapılan konuşmaların ardından bir Grup Yorum klasiği olarak söylenen şarkılarla bir aylık açlık grevi direnişi sonlandırıldı.