BIST 10.046
DOLAR 32,49
EURO 34,76
ALTIN 2.422,28
HABER /  SEÇİM

CHP'li Sargül'den Gülen çıkışı!

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül, cemaati sahip çıktı haksızlık yapıldığını söyledi.

Abone ol

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, seçimleri kazanması halinde belediyede çalışan hiç kimsenin aşı ve işiyle uğraşmayacağını söyledi.

İki önemli projeyi kendi açıkladıktan sonra İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın aceleyle bu konularda adımlar attığını iddia eden Sarıgül, Gülen cemaatine de sahip çıktı, haksızlık ve zulüm yapıldığını ileri sürdü.

Mustafa Sarıgül, CNN Türk ekranlarında Ahmet Hakan'ın sorularını cevapladı. Üçüncü köprüye karşı olduklarını söyleyen Sarıgül, yeni havalimanıyla ilgili de yer konusunda AK Parti adayı ile farklı düşündüklerini anlattı.

PROJELERİM ALDI İMASI

İstanbul'un su sorunu olduğunu ve mutlaka iki baraj yapılması gerektiğini söyleyen Sarıgül, bu konudaki açıklama sonrası Kadir Topbaş'ın biraz da aceleyle yeni bir barajın temelini attıklarını hatırlattı. Sarıgül aynı biçimde ücretsiz internet uygulamasının da kendi projesi sonrası yine İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından bazı meydanlarda uygulanmaya konulmaya çalışıldığını söyledi.

GÜLEN CEMAATİNE SAHİP ÇIKTI
 
Sarıgül'ün en ilginç açıklaması ise cemaat konusunda oldu. Toplumun tüm kesimleriyle aynı mesafede olduğunu ifade eden Sarıgül, bugün gelinen noktada, Gülen cemaatine haksızlık ve büyük zulüm yapıldığını söyledi. Sarıgül, seçimi kazanırsa belediyede çalışan başörtülü insanları işten atmayacağını çünkü Şişli Belediyesi'nde de başörtülülerin çalıştığını söyledi.