BIST 10.209
DOLAR 32,34
EURO 34,88
ALTIN 2.394,25
HABER /  GÜNCEL

Galatasaray Londra'da tur arıyor

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi 2. tur rövanşında bugün deplasmanda İngiltere temsilcisi Chelsea ile tarihi bir sınava çıkıyor. Londra'daki Stamford Bridge Stadı'nda TSİ 21.45'te başlayacak maçı Alman hakem Felix Brych yönetecek.

Abone ol

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi 2. turunda 1-1'in rövanşında Chelsea'ye konuk oluyor.

Bugün TSİ 21.45'te başlayacak olan maçta 1-1'in üstündeki beraberlikler ya da galibiyet Cim Bom'u çeyrek finalist yapacak.

Sarı-Kırmızılılar, Avrupa kupalarındaki 255. maçından zaferle ayrılıp bir üst tura çıkmanın hesaplarını yapıyor.

Cim Bom'un başında 6. Avrupa maçına çıkmaya hazırlanan Teknik Direktör Roberto Mancini'nin farklı bir taktik kurgu ve oyuncu yapısıyla sahaya çıkması bekleniyor.

Kadroda kimler var?

Türkiye'de uygulanan yabancı kontenjanı sebebiyle Eboue'yi kullanamayan Mancini'nin, Chelsea ile yapılacak kritik mücadelede Eboue'yi oynatması bekleniyor.

Galatasaray'ın bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde oynadığı 7 maçta da ilk 11'de görev yapan ve sadece Juventus ile Arena'da oynanan karşılaşmada 80 dakika sahada kalan Fildişili yıldızı, Stamford Bridge'e çıkarmayı planlayan Mancini, Semih ve Hakan ile de savunma kurgusunu oluşturacak.

Sol bekte Telles'i düşünen Sarı-Kırmızılıların teknik patronu, orta alanda ise kararsızlık yaşıyor.

Ceyhun ya da Yekta ikilisinden biri üzerinde duran Mancini, Selçuk, Melo ve Sneijder üçlüsünden vazgeçmeyi düşünmüyor.

Hücum hattında ise Drogba ile Burak yer alacak.

Geride kalan sezonda teknik direktör Fatih Terim yönetiminde Şampiyonlar Ligi'nde oldukça başarılı performans sergileyen "Cim Bom", bu sezon da teknik direktör Roberto Mancini idaresinde aynı başarıyı tekrarlayabilmek için son şansını iyi kullanmak istiyor.

Kritik randevu öncesi Fernando Muslera ile Felipe Melo, sarı kart cezası sınırında bulunuyor.

İki futbolcu, bugünkü maçta sarı kart görmeleri ve takımlarının çeyrek finale yükselmesi halinde cezaları nedeniyle ilk karşılaşmada oynayamayacak.

İngiliz basınında Galatasaray maçı

İngiliz gazetelerinin spor sayfalarındaki başlıva konu bu gece Şampiyonlar Ligi'nde oynanacak olan Chelsea-Galatasaray karşılaşması.

Konuya ilişkin haber ve yorumların odağında da eski Chelsea oyuncusu olan, Galatasaray forveti Drogba var.

Gazeteler eski Chelsea yıldızının Galatasaray formasıyla fotoğraflarına geniş yer veriyor.

Guardian Drogba'nın fotoğrafı üzerine "işini bitirmeye geliyorum Jose" başlığını atmış.

Gazete, Chelsea menajeri Jose Mourinho'nun eski golcüsünün bu gece eline fırsat geçerse eski hocasının gözünün yaşına bakmayacağını bildiğini belirtiyor.

Independent da Mourinho'nun "Drogba'nın Chelsea'ye dönmesi lazım" dediğini belirtiyor.

Gazeteye göre, Portekizli hoca eski talebesinin bir gün Chesea'ye dönmesine "kaçınılmaz" gözüyle bakıyor.

Times da Drogba'nın Chelsea taraftarlarının kendisine maç öncesinde yapacağı sevgi gösterisini heyecanla beklediğini kaydediyor.

Daily Teleraph da "Drogba eve dönüyor" başlığı altında, forvet oyuncusunun önümüzdeki sezon Stamford Bridge'e dönebileceğini belirtiyor.