BIST 10.046
DOLAR 32,49
EURO 34,71
ALTIN 2.409,32
HABER /  GÜNCEL

CHP'ye oy isteyen Zaman yazarından yeni iddialar

Zaman yazarı Şahin Alpay, bügünkü yazısında Başbakan Erdoğan hakkında bomba iddialarda bulundu.

Abone ol

Zaman si yazarı , Başbakan Erdoğan'ın protestoları bastırmak için olağanüstü hal ilan edebileceğini yazdı.

CHP'ye oy vereceğini ilan eden ve okurlarına da bu yönde çağrıda bulunan Alpay, bugünkü köşesinde Başbakan Erdoğan'ı yönelik eleştiri dozunu yükseltti.

"Çok partili düzene geçildiğinden bu yana böyle bir başbakan görülmedi." diyen Alpay'a göre Erdoğan'ın uluslararası krizden yararlanarak demokrasiyi askıya alma ihtimali var. Seçmenleri taktik oy kullanmaya çağıran Alpay, bunun nasıl olacağını yazısında anlattı.

HİÇBİRİMİZ GÜVENDE DEĞİLİZ

"(...)Bu başbakan, AKP 30 Mart’ta birinci parti olarak çıkacak olursa aklanmış olacağını söylüyor. Ne var ki, oyların yüzde 90’ını alsa da hakkındaki dosyalar ortadan kalkmayacak. Gerçek şu ki, bu başbakanla hiçbirimiz güvende değiliz. Bu başbakanın yargılanmaktan kurtulmak için her şeyi göze almasından korkuluyor. Seçimlere hile karıştıracağı kaygısı yayıldı. Protestoları bastırmak için olağanüstü hal ilan edebileceğinden endişe duyuluyor. Uluslararası bir krizden yararlanarak demokrasiyi askıya alabileceği dahi akıllara geliyor.

YENİ HÜKÜMETİN KURULMASININ YOLU AÇILABİLİR

Ne var ki, Türkiye, Erdoğan ve kliğinin sandığı kadar ilkel bir ülke değil. Demokrasi iyi kötü işliyor. Erdoğan ve kliği bütün medyaya egemen olamıyor. Muhalefet partileri, sivil toplum sesini yükseltiyor. Önümüzde bir değil, tam üç seçim var. Oy hakkımızı kullanarak bu seçimde Erdoğan ve kliğine ciddi bir ders verebiliriz. Bunun için taktik oy kullanmalı; bulunduğumuz yerde Erdoğan ve kliğinin karşısındaki en güçlü parti hangisiyse ona oy vermeliyiz.

Bu seçimlerde Erdoğan ve kliğine ciddi bir ders verilmesi halinde, aklı başında AKP’lilerin seslerini yükseltmeleri kuvvetle muhtemel. Bu takdirde, hukuk devletini yeniden rayına oturtacak bir hükümetin kurulmasının yolu açılabilir. Çare demokraside."