BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Bu en tatlı bayram olacak çünkü...

Ramazan bayramı için geri sayım başladı. Bayram öncesi ağızları tatlandıracak şekerlerle ilgili iyi haber var.

Abone ol

İNTERNETHABER

ANKARA- Ekonomik kriz bayram şekerini vurmadı. Ramazan sonrası ağızlarımızı tatlandıracak şekerler geçen yılki fiyatlarıyla satılacak.

Bayrama sayılı günler kala şeker ve çikolatalar vitrinleri süslemeye başladı. Henüz şekerini almayanlar için iyi haber var. Üreticiler şeker maliyetindeki yüzde 10'luk artışı perakende satış fiyatlarına yansıtmadı. Bu nedenle şekerler son iki yıldaki fiyatlarıyla satışa sunulacak. Üreticilerin bu kararı almasında satışların gerilememesi isteği etkili oldu.

4 LİRADAN BAŞLIYOR
Zam gelmesede tüketiciler için birbirinden farklı fiyat seçenekleri bulunuyor. Buna göre meyveli şekerler 4-12, badem şekeri 8-18, yaprak çikolata 10-22, lokum 4-8, çikolatalı drajeler,18-30, baton çikolata 7-25, akide şekerleri 4-6, jöle şekerleri 5-7 lira arasında satılıyor.

KALİTEYE DİKKAT
Bayram şekerinin fiyatından daha çok kalitesi önemli. Uzmanlar şeker alırken özellikle kalitelerine dikkat edilmesi konusunda uyarıyor. Yetkililer de sağlık sorunlarına neden olmaması için bayram öncesinde şeker üreticisi firmalara denetimleri arttırdı.