BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

DTPli Türk şehitler için ne dedi?

Şehit cenazeleri bitmek bilmiyor. Tam da sürecin ortsında. Peki DTP lideri Ahmet Türk, şehit haberleriyle ilgili ne dedi?

Abone ol

DTP lideri Ahmet Türk şehit haberleriyle ilgili üzüntüsünü dile getirdi, iki tarafın silah bırakmasını istedi.

DTP cephesi açılım sürecinde CHP'den yana hayal kırıklığı içinde. MHP'ye anlayışları belli olduğu için kızmıyorlar.

Ancak sosyal demokrat parti olduklarını iddia eden partinin görüşleri DTP'li Ahmet Türk'ü çok şaşırtmış..

DTP Genel Başkanı Ahmet Türk CNN Türk'te yayınlanan "Tecrübe Konuşuyor" programına konuk oldu.

Cengiz Çandar ve Hasan Cemal'in sorularını yanıtlayan Türk şehit haberleriyle ilgili şunları söyledi:

İKİ TARAF ELİNİ TETİKTEN ÇEKSİN

"Tabii ki böyle bir haber gerçekten büyük acı ve üzüntü duydum. Bunların yaşanmaması gerekir. Başından beri söyledik. Yani bu sürece gerçekten ortam hazırlamak lazım. Operasyonların yapılmaması, diğer taraftan PKK'nın da elini tetikten çekmesi gerekir diyorum. "

Türk, açılımla ilgili Kürtler'in beklentilerini anlattı. PKK ve İmralı'nın sürecin dışında bırakılamayacağını savundu. İşte o programdan öne çıkanlar:

DTP PKK'NIN SİYASİ KANADI OLSAYDI

-Bütün amacımız acıların bir daha yaşanmaması için tarihi fırsat olarak değerlendirdiğimiz bu sürecin barışçıl sürece evrilmesidir.

-Silah hak arama yöntemi olmaktan çıkmalıdır. DTP PKK'nın siyasi kanadı değil, siyasi kanadı olsaydı belki daha fazla etkili olurdu.

İMRALI HESABA KATILMALI

-İmralı'dan PKK'ya yani bu bu gerçeği görmeden, onu hesaba katmadan onu ikna edilmesini düşünmeden, bazı şeyleri görmeden bu süreci başarıya ulaşma şansı azalır.

-Sayın Başbakan siyaset üstü bir yaklaşımla bu sorunun çözümüne katkı sunacak bu konuda yol alacak bir tavır içinde görüyorum.

MHP'YE KİMSE KIZMIYOR AMA CHP'YE

-Bugün MHP'ye kimse kızmıyor, yapısı belli anlayışı belli. Ama sol bir parti olduğunu söyleyen hele 1989 yılında kapsamlı Kürt raporu hazırlayan partinin bugün farklı duruş içinde olmasını bizler anlamakta zorluk çekiyoruz.