BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Bu eğitime katılanların sermayesi hazır!

Malatya Belediyesi ve KOSGEB işbirliğiyle düzenlenen girişimcilik eğitimlerine katılanlar kendi işlerini kurma imkanına sahip olacak.

Abone ol

Malatya'daki girişimci ruhu olan işsizleri teşvik etmek için, uygulamalı girişimcilik eğitimi verileceği bildirildi.

Malatya Belediye'si ile Küçük ve Orta İşletmeleri Geliştirme İdaresi Başkanlığı'nın (KOSGEB) işbirliğinde gerçekleştirilecek ''Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi'' projesinin protokolü, düzenlenen törenli imzalandı.

Protokol çerçevesinde, eğitimi başarı ile bitirip de iş kurmak isteyenlere, KOSGEB tarafından 27 bin lira hibe, 70 bin lira da sıfır faizli ilk 2 yılı ödemesiz, 2 yıl geri ödemeli kredi verilecek.

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, protokol töreninde yaptığı açıklamada, proje kapsamında girişimcilere uzmanlar tarafında 2 hafta boyunca eğitim verileceğini belirtti.

Kontenjan 90

Projeyle amaçlarının, yeni istihdam sahaları oluşturmak, girişimci kişileri teşvik etmek olduğuna dikkati çeken Çakır, ilk etapta 90 girişimci adayının bu eğitimlerden faydalanacağını kaydetti. 

Eğitim masrafları ise belediye tarafından karşılanacak. İki gruba ayrılan eğitim programının ilkine 60, 27 Eylül'de başlayacak ikinci eğitim programına ise 30 kişi katılacak.'